Concert pascal
MOPAN Suceava

Apă, canalizare, gaz metan, drumuri. Sunt principalele repere investiționale pregătite de primarul Viorel Cucu pentru comuna Adâncata în acest an. Edilul a spus din start că dorința sa este să atragă cât mai multe fonduri europene pentru dezvoltarea localității arătând că are pentru 2021 proiecte pentru care a obținut deja finanțare dar și proiecte care sunt în lucru și care vor fi depuse pe parcursul anului.

Sală de sport la Școala cu clasele 1-5 ”Ioan Băncescu” din Adâncata în valoare de 1,2 milioane de euro

Viorel Cucu a amintit în primul rând de proiectul care vizează construirea unei săli de sport la Școala cu clasele 1-5 ”Ioan Băncescu” din Adâncata în valoare de 1,2 milioane de euro, bani europeni. ”Suntem la faza de avizare a proiectului tehnic după care vom scoate la licitație realizarea lucrărilor. Sper ca până în iunie să începem efectiv lucrările inclusiv cu împrejmuirea școlii, cu un părculeț frumos în față”, a spus primarul. Un alt proiect care se află în linie dreaptă, a spus Viorel Cucu, se referă la construirea unui cămin cultural nou în satul Călugăreni, investiție care se va realiza prin CNI. ”Obiectivul se află în fața de licitație a constructorului la CNI. Sperăm ca în aprilie, mai să dăm drumul la lucrări”, a precizat edilul. ”Am prins anul acesta la contractare spații de joacă pentru copii la grădinițe. Unul am reușit și l-am terminat în decembrie anul trecut la Școala cu clasele 1-4 și la grădinița nouă din satul Adâncata iar anul acesta mai avem două contractate la Fetești și Călugăreni pe care le vom face. Din bani proprii vom face și două terenuri de sport la Călugăreni și Fetești cu nocturnă cu tot ce trebuie ca să fie condiții civilizate pentru toți copiii”, a spus Viorel Cucu.  El a adăugat că în satul Călugăreni va amanaja și un parc în apropierea Căminului Cultural care se va construi, a terenului de sport și a locului de joacă pentru copii. ”Vrem să depunem proiect pe bani europeni sau pe GAL dacă se va putea iar dacă nu facem parcul din bani proprii pentru că acolo trebuie să avem o investiție integrată. Parcul întregește de fapt ceea ce am făcut noi acolo. Vrem să fie ca la Adâncata”, a explicat primarul.

Fostul dispensar va fi transformat în centru social iar sediul Primăriei va fi modernizat

Una dintre investițiile esențiale în comună este aducțiunea gazului metan. ”Anul trecut în decembrie am depus la ADR Piatra Neamț cererea de finanțare pe fonduri europene pe Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Pleșa, Hănțești și Adâncata. Așteptăm să vedem dacă ni se mai cer clarificări și alte documente”, a spus Cucu. El a menționat că tot la ADR Piatra Neamț  a mai depus cerere de finanțare pentru modernizarea sediului Primăriei Adâncata și pentru transformarea fostului dispensar într-un centru social. ”La Primăre vrem să schimbăm instalațiile electrice, sanitare, să punem un nou sistem de iluminat, panouri fotovoltaice. Vrem să facem ceva modern”, a explicat primarul de Adâncata.

În următorii șapte ani modernizarea drumurilor din Adâncata va ajunge la un grad de 95%

Modernizarea drumurilor din comună va continua și în acest an. ”Sperăm ca cel târziu în august să terminăm modernizarea celor 4,45 de kilometri de drum finanțat din fonduri europene pe ADI Pleșa, Adâncata, Hănțești. Mai avem un proiect de modernizare a 7 kilometri de drum cu bani de la CNI pe care l-am depus deja precum și unul pentru modernizarea a 10 kilometri de alei pietonale. Sperăm să semnăm anul acesta contractele. Lucrăm la un alt proiect de modernizare a încă 7 kilometri de drum pe bani europeni. Dacă facem aceste proiecte ajungem ca 95% din drumurile din comună să fie modernizate în următorii șapte ani. Asta pentru că la proiectele cu fonduri europene  procedurile sunt greoaie și ia mult timp până ce se fac lucrările efectiv”, a afirmat Viorel Cucu.

O altă investiție esențială pentru Adâncata este apa și canalizarea. ”Lucrăm intens împreună cu cei de la ACET pentru pregătirea proiectului de aducțiune a apei în Adâncata, Fetești și Călugăreni și pentru proiectul de extindere a canalizării în Adâncata ce a mai rămas, și în satele Fetești și Călugăreni. Apa o aducem din Burdujeni”, a spus primarul. Viorel Cucu a mai ținut să precizeze că tot în acest an se va construi o remiză PSI în spatele Primăriei.

Primarul de Adâncata pus pe fapte mari în acest an. Viorel Cucu vrea să atragă cât mai mulți bani europeni, 8.8 out of 10 based on 6 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.8/10 (6 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava