Concert pascal
MOPAN Suceava

Doar 33 de Consilii Locale din cele 114 existente în judeţ s-au întrunit anul trecut în şedinţe ordinare lunare aşa cum spune legea administraţiei publice locale, relevă o situaţie întocmită de Prefectura Suceava. Cele mai puţine şedinţe ordinare au fost convocate la Breaza, Vicovu de Jos, Mitocu Dragomirnei, Şerbăuţi şi Horodnic de Sus, câte cinci la fiecare, Rădăuţi, Cârlibaba şi Siminicea, câte şase. Un caz special îl constituie comuna Slatina unde anul trecut nu s-a desfăşurat nici o şedinţă ordinară a Consiliului Local.

La Slatina Prefectura a formulat acţiune în instanţă pentru a obliga primarul să convoace deliberativul în şedinţe ordinare. Acţiunea a fost admisă de către instanţa de fond printr-o sentinţă civilă din luna februarie anul curent neexistând informaţii până la această dată că s-a formulat recurs împotriva acesteia. În 2015 la Slatina Consiliul Local s-a întrunit în 10 şedinţe extraordinare. De şedinţe extraordinare au uzat majoritatea Consiliilor Locale.

Excepţie fac 10 consilii locale şi anume Siret, Bilca, Bosanci, Brodina, Cacica, Dorneşti, Dumbrăveni, Ipoteşti, Volovăţ şi Vultureşti. Cele mai multe şedinţe extraordinare s-au ţinut la Fălticeni-13, Ostra-12, Horodnic de Sus-11, Vatra Dornei şi Baia-10. Situaţia Prefecturii Suceava mai arată că anul trecut 72 de Consilii Locale s-au întrunit în şedinţe de îndată. Cele mai multe, 12 la Suceava. Consiliul Judeţean a fost convocat în 12 şedinţe ordinare şi 6 extraordinare. „Problema remarcată constă în aceea că în cazul şedinţelor extraordinare sau de îndată deşi se justifică urgenţa convocării sunt incluse pe ordinea de zi şi proiecte de hotărâre a căror dezbatere şi eventual adoptare nu justifică elementul de urgenţă”, concluzionează raportul Prefecturii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava