Concert pascal
MOPAN Suceava

Valoarea proiectelor cu finanțare guvernamentală și europeană din comuna Adâncata, care se află în derulare sau urmează să fie implementate, se ridică la aproximativ cinci milioane de euro. Primarul comunei Adâncata, Viorel Cucu, a declarat că toate proiectele aprobate și finanțate sunt în grafic, atât la cele la care s-au început lucrările, cât și la cele pentru care au fost demarate procedurile de licitație pentru desemnarea constructorilor. Viorel Cucu a spus că îl bucură faptul că au început lucrările la Școala cu clasele I-IV din Adâncata, la care a fost înlocuit deja acoperișul, în prezent lucrându-se la termoizolația clădirii. „Sper ca în cel mai scurt timp să putem intra și pe interior, iar dacă ne permite timpul să facem și o anexă, un garaj pentru microbuz, precum și împrejmuirea. Nu credem că vom reuși iarna aceasta să finalizăm acest proiect, dar în primăvară cu siguranță vom termina”, a declarat Viorel Cucu. El a adăugat că în momentul de față se lucrează intens și la cele patru drumuri din comună care se modernizează printr-un proiect finanțat din fonduri europene. „Acum se lucrează la poduri și șanțuri și suntem aproape la faza de turnare a primului strat de asfalt. În funcție de timp, sper ca în noiembrie să putem turna asfalt pe unul sau două din cele patru drumuri”, a spus primarul din Adâncata, care a mai adăugat că în momentul de față se lucrează intens și la construcția podului de la Fetești, precum și la căminul cultural din Adâncata.
Viorel Cucu a mai afirmat că din păcate la licitație pentru construcția unei noi grădinițe în Adâncata nu a fost depusă nici o ofertă. „Am reevaluat acum tot ceea ce înseamnă listele de cantități și urmează să scoatem în viitorul apropiat din nou la licitație. De asemenea, am scos la licitație și  acum se află pe SEAP construcția dispensarului uman. Așteptăm să se încheie faza de depunere a ofertelor pentru a putea desemna un constructor. Mai trebuie spus că până la finalul acestei luni vrem să ducem proiectul tehnic pentru căminul cultural de la Călugăreni, astfel încât în iarna aceasta să aibă loc licitația, cu adjudecarea constructorului și din primăvară să putem demara lucrările efectiv. Pentru un alt proiect, cel pentru construcția unei săli de sport pe fonduri europene, cu o valoare de 910.000 de euro, acum suntem pe ultima sută de metri cu finalizarea a ceea ce  înseamnă verificarea tehnică și financiară”, a mai afirmat Viorel Cucu. El a mai declarat că primăria a depus deja și proiectul tehnic și solicitarea de finanțare pentru amenajarea parcului din Adâncata, urmând ca în 2019, această investiție de circa 75.000 de euro să poată fi finalizat.
Primarul din Adâncata a apreciat că în prezent, toate proiectele din această comună care au fost începute sunt la un stadiu de realizare de 30-40%. „Sunt în grafic cu toate proiectele. În următorii doi ani avem nouă investiții pe teritoriul comunei Adâncata, care înseamnă aproximativ cinci milioane de euro. Și practic, pe parcursul celor două mandate valoarea investițiilor se va ridica la zece milioane de euro”, a încheiat Viorel Cucu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava