MOPAN Suceava

Firma „Transporturi Auto” S.A. Botoşani a cîştigat licitaţia organizată de Primăria Fălticeni pentru reabilitarea străzii Sucevei, după ce aceasta a făcut obiectul unui proiect de extindere şi reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare. Contractul între părţi a fost semnat astăzi, la Primăria Fălticeni, şi are o valoare de aproximativ 3,9 milioane de lei, cu tot cu TVA, iar termenul de execuţie este de 14 luni. La licitaţie au fost depuse nouă oferte din partea unor firme din judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi şi Galaţi.

La semnarea contractului au fost prezenţi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, deputatul PSD Ioan Stan şi vicepreşedintele CJ, Alexandru Rădulescu.

Cătălin Coman a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că semnarea acestui contract reprezintă un moment extrem de important pentru municipiul Fălticeni, cât şi pentru între judeţul Suceava. El a spus că ultimele lucrări de reabilitare completă a acestei străzi au fost realizate în perioada 1988 – 1989. Coman a precizat că pentru atribuirea acestui contract au fost depuse nouă oferte din partea unor firme din judeţele Suceava, Botoşani, Iaşi şi Galaţi, valoarea estimată a contractului fiind de 5,99 milioane de lei, cu tot cu TVA. El a spus că după licitaţie, contractul de reabilitare a străzii Sucevei are o valoare de 3,87 milioane de lei (38,7 miliarde de lei vechi), fondurile fiind asigurate din bugetul local al municipiului Fălticeni, de Consiliul Judeţean şi de Guvernul României.

„Iată că după 25 de ani suntem în situaţia fericită în care semnăm un contract pentru reparaţii capitale pentru strada Sucevei. Este o porţiune din drumul european E 85 care tranzitează municipiul Fălticeni care va arăta ca o o şosea europeană, şi mă bucur că astăzi reuşim să facem acest pas”, a spus Cătălin Coman. El a adăugat că strada Sucevei va fi asfaltată pe o lungime de patru kilometri, în ambele sensuri de circulaţie, de la intersecţia cu str. Nicolae Bălcescu şi până la ieşirea din municipiul Fălticeni. Investiţia mai presupune construcţia unui scuar pe mijlocul drumului, pe care urmează să fie montaţi şi stâlpii pentru iluminatul public, primarul din Fălticeni precizând că în acest fel se va rezolva una dintre problemele existente, în condiţiile în care în momentul de faţă aceşti stâlpi se află în curţile caselor de pe marginea acestei străzi. Coman a mai spus că pentru fluidizarea traficului vor fi construite două sensuri giratorii, la intersecţia dintre strada Sucevei şi strada Nicolae Bălcescu, respectiv la intercecţia dintre strada Sucevei şi varianta veche a DN2 spre Rotopăneşti, în proiect fiind inclusă şi realizarea semnalizărilor rutiere orizontale şi verticale. „Amenajările specifice unui drum european de foarte bună calitate vor fi la maximă calitate, pentru că ne propunem ca pe lângă asfalt, scuar şi sensurile giratorii să facem trotuare cu pavele şi tot ce înseamnă semnalizare rutieră atât verticală, cât şi orizontală. Este cea mai mare investiţie făcută pe drumuri din bugetul local judeţean şi guvernamental care s-a realizat vreodată în Fălticeni”, a declarat Cătălin Coman, care a mai adăugat că „la Fălticeni se munceşte în echipă şi rezultatele se văd. Şi am considerat că este absolut necesar ca astăzi alături de noi, pe lângă preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, care este un partener extrem de important şi necesar în ceea ce înseamnă realizarea acestui proiect, să fie prezenţi domnul vicepreşedinte al CJ Suceava, Alexandru Rădulescu şi domnul deputat Ioan Stan care ne-a susţinut la nivel parlamentar şi guvernamental pentru includerea municipiului nostru în Programul Naţional de Dezvoltare Locală”. Cătălin Coman a mai precizat că mizează pe seriozitatea constructorului, astfel încât lucrările de reabilitare să fie finalizate în mai puţin de un an.

Prezent la semnarea contractului de reabilitare a străzii Sucevei, şeful administraţiei judeţene Cătălin Nechifor a declarat că acest proiect este unul extrem de important, cu atât mai mult cu cât această porţiune de drum nu a mai fost reabilitată în ultimii 25 de ani. Cătălin Nechifor a spus că important este şi faptul că pe această stradă au fost finalizate lucrările la reţelele de apă şi canalizare, ceea ce înseamnă că după asfaltare nu vor mai fi necesare alte intervenţii pe strada Sucevei. „Prin semnarea acestui contract şi prin demararea lucrărilor sperăm să punem în circulaţie un drum naţional în continuitate, de la Drăguşeni până la Siret, sau dacă vreţi până la Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc – Vatra Dornei. Este un drum care are foarte multă încărcătură de trafic, un drum care este destinat şi fluxurile turistice din Suceava, dar şi fluxurilor internaţionale pentru că el duce către frontieră, sau către vestul Europei. Şi prin modernizarea lui asigurăm condiţii mai normale de trafic”, a spus Nechifor. El a ţinut să felicite administraţia locală din Fălticeni pentru soluţiile alese pentru modernizarea acestui drum, precizând că proiectul este unul ambiţios şi „frumos din punct de vedere arhitectural”. Preşedintele CJ Suceava a subliniat faptul că pe lângă fondurile de la bugetul Fălticeniului şi cel al Consiliului Judeţean, Guvernul României a alocat pentru acest proiect o sumă de aproximativ două milioane de lei (20 de miliarde de lei vechi), prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală.

Pe de altă parte, Nechifor a făcut referire şi la faptul că şi municipiul Rădăuţi, dar şi oraşul Siret au în administrare porţiuni de drumuri europene sau naţionale care ar trebui modernizate, însă aceste investiţii vor fi realizate după finalizarea lucrărilor la reţelele de apă şi canalizare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava