MOPAN Suceava

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunțat că începând de astăzi are un consilier onorific pentru problemele Diasporei. Ion Lungu a declarat că având în vedere criza de forță de muncă specializată în domenii deficitare, cum ar fi construcțiile, transporturile (respectiv lipsa șoferilor cu experiență cu care se confruntă TPL) sau industria alimentară, o prioritate pentru municipalitate o reprezintă crearea de condiții pentru întoarcerea sucevenilor care lucrează în străinătate.

„Vrem să atragem și antreprenorii români care sunt în Diaspora și să le dăm posibilitatea de a transfera afacerile pe teritoriul Sucevei! Astfel, începând de astăzi am un consilier onorific pe problema Diasporei. Este vorba despre domnul Pascariu Mihai Cristian care lucrează în Italia  și locuiește  în cartierul Burdujeni. Mai mult, i-am propus să-și depună candidatura și pentru un mandat de consilier local, astfel încât să-i reprezinte pe cei care sunt din orașul nostru și lucrează în afară”, a declarat Ion Lungu. El a adăugat că municipalitatea își propune să identifice exact numărul sucevenilor din Diaspora, precum și problemele cu care aceștia se confruntă. Ion Lungu a spus că municipalitatea poate veni în sprijinul celor din Diaspora prin punerea la dispoziție a celor tineri a unei suprafețe de teren conform Legii nr. 15/2003 pentru construirea unui cartier de locuințe pentru cei care lucrează în străinătate, cum ar fi cartierele Dealul Mănăstirii sau Tătărași, dar și prin acordarea unor facilități fiscale pentru cei care se întorc în Suceava.

„Din păcate, nici o instituție a statului nu are o evidență clară cu cei care lucrează în afară, copiii rămași acasă, motiv pentru care este necesar să facem o astfel de evidență la primărie. Îi vom ruga pe cei plecați să se înscrie on-line pe o platformă destinată lor pusă la dispoziție pe site-ul municipalității. Sperăm să se întoarcă o parte din cei plecați și să putem să-i sprijinim pe cei rămași acasă și aici discutăm în primul rând de copii”, a declarat Ion Lungu.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava