MOPAN Suceava

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a fost prezent la deschiderea anului universitar la Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava unde a transmis mesajul municipalității și a sugerat studenților să pună umărul la transformarea Sucevei într-un oraș  de tip Smart-City. El a arătat buna colaborare între municipalitate si Universitate materializata prin proiectele: parteneri în proiectul 100 orașe europene, parteneri în cluster regional pe bioeconomie, școlarizare polițisti locali la Facultatea de drept și administrație publică, construire noi spații de cazare studenți, prin punerea la dispoziție a căminului de la CT Alimentar, parteneri în construirea Clădirii Facultății de Medicină, construirea Campusului universitar de la Moara , unde vom aduce utilitățile, finanțare echipa de handbal masculin CSU Universitatea Suceava, finanțare Ansamblul Cultural Arcanul al Universității.

”Am participat la deschiderea anului universitar 2022/2023 la Universitatea Suceava, unde am transmis mesajul municipalității. Am vorbit studenților despre oportunitatea pe care o avem privind transformarea orașului nostru într-un oraș inteligent de tip Smart-City, ținând cont că municipiul Suceava a fost selectat în proiectul „100 orașe inteligente și neutru climatic până în anul 2030”. Prin  acest proiect putem crește calitatea vieții sucevenilor. Totodată am arătat că orașul nostru a făcut pași importanți în acest sens, cu proiecte inteligente în domeniile: transport electric, local și metropolitan, energie-încălzire pe biomasă, iluminat public -lămpi tip LED, telegestiune, în domeniul educației-modernizare infrastructura școlară, în gestionarea deșeurilor-platforme îngropate, semiîngropate, insule ecologice, în domeniul digitalizării, proiectul Aplicat și Gis Urban. În final am transmis studenților și profesorilor să obțină în anul universitar 2022/2023 performante la fel de importante ca în anul precedent, alături de sănătate și pace!”, a transmis Ion Lungu.

Primarul Ion Lungu le-a transmis studenților să pună umărul la transformarea Sucevei într-un oraș de tip Smart-City, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava