Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a declarat nemulțumi de rezultatul discuțiilor avute cu ministrul de finanțe, Eugen Teodorovici, pe tema bugetului de stat pentru anul 2019. Ion Lungu a participat, marți, la sediul Asociației Municipiilor din România și la Institutul Național de Statistică, la două întâlniri pe care primarii de municipii le-au avut cu ministrul finanțelor publice Eugen Orlando Teodorovici şi cu Darius Vâlcov, consilier al prim-ministrului, pe tema fundamentării bugetului pe anul 2019.

„Noi am stabilit la Asociația Municipiilor din România să solicităm repartizarea unei treimi din totalul bugetului de stat pentru autoritățile locale, aşa cum se întâmplă în Europa.
Din păcate s-a încercat să ne pună cap în cap structurile asociative administrative, Asociația Municipiilor din România cu Uniunea Consiliilor Județene din România, cu Asociația Orașelor şi cu Asociația Comunelor din România, față de procentele de împărțire a impozitului pe venit, între asociații”, a spus Ion Lungu. El a arătat că problema de fond este că din anul 2018 toate municipiile au pierdut bani, iar pentru a primi sumele de la nivelul anului 2017, trebuie acordat din impozitul pe venit 66,8% la municipii, calcul realizat de reprezentanții guvernului. Propunerea de 45-50% din impozitul pe venit la municipii apărută pe surse, ne nemulțumește total. Au fost discuții foarte ferme şi acide, multe din nemulțumiri fiind exprimate de primarii marilor oraşe din toate partidele politice, inclusiv PSD. Sperăm să găsim înțelegere la nivelul primului ministru, vis-a-vis de doleanțele justificate ale autorităților locale. În alte condiții nu vom putea realiza programul de investiții stabilit în fiecare localitate”, a arătat primarul Sucevei.

Tot marți, Ion Lungu a avut discuții, la Ministerul de Finanțe, la Comisia de împrumuturi pentru utilizarea banilor aprobați, pe care municipalitatea să-i poată cheltui în anul 2019.
Nu în ultimul rând, Ion Lungu a spus că la Ministerul Dezvoltării Regionale a avut discuții pe tema încheierii contractelor pe fonduri europene. Lungu a arătat că din păcate nu se pot încheia contracte de finanțare europeană până la aprobarea bugetului de stat pe anul 2019.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava