Concert pascal
MOPAN Suceava

Primarul Sucevei Ion Lungu propune o nouă strategie de fluidizare a traficului rutier în zona marilor centre comerciale din municipiul reşedinţă de judeţ. Concret, este vorba de realizarea a două benzi suplimentare la podul peste râul Suceava din Burdujeni, a unei benzi suplimentare între sensul giratoriu de la Dedeman şi cel de la Bazar pe partea cu Shoping City şi a unei minirute ocolitoare pe lângă OMV înspre Termica cu ieşire în drumul naţional 29 spre Botoşani. Şoseaua de centură ar urma să aibă o lungime de 5 kilometri din care 2,7 kilometri există deja, drumul de la OMV spre Termica pe malul râului Suceava, rămânând de modernizat 2,3 kilometri de drum de la Termica spre DN 29 inclusiv construirea unui pasaj peste calea ferată în zona Termica. Prin realizarea benzilor suplimentare se va crea o bandă de acces direct spre şi dinspre oraş fără să se mai treacă prin sensurile giratorii iar prin crearea minirutei ocolitoare cei care vin de la Botoşani la cumpărături la Suceava nu vor mai intra prin Burdujeni ci vor folosi această centură cu intrare directă la Iulius Mall. Lungu şi-a lansat ideea în dezbatare publică într-o conferinţă de presă unde a prezentat şi o planşă cu modificările de trafic. Primarul a subliniat că a discutat cu specialiştii înainte de a face aceste propuneri precizând că pentru punerea în practică a strategiei ar fi nevoie undeva între 5 şi 6 milioane de euro.

„Ca sursă de finanţare ar fi Programul Operaţional Regional, axa 4, extinderea infrastructurii pentru benzile suplimentare la pod şi Programul Naţional de Dezvoltare Rurală accesat pe zona metropolitană pentru realizarea celor 2,3 kilometri de drum de la Termica spre DN29. Acest proiect este fezabil 100%. În doi ani de zile îl putem finaliza. La urma urmei îl putem face şi ep fondurile primăriei”, a declarat Lungu. Primarul a precizat că în perioada următoare va trebui realizat un studiu de fezabilitate, o expertiză tehnică la podul peste râul Suceava din Burdujeni şi de depus documentaţia la CFR pentru realizarea pasajului peste calea ferată din zona Termica.

Primarul Lungu propune o nouă strategie de fluidizare a traficului rutier în zona marilor centre comerciale, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava