Concert pascal
MOPAN Suceava

Adjuncta Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Cristina Teodorovici, va fi dată afară din această funcţie ca urmare a transferurilor ilegale a elevilor de clasele a IX-a de la un liceu la altul. Secretarul de stat din Ministerul Educaţiei, Vasile Şalar, a prezentat primele rezultate ale anchetei pe care corpul de control al ministerului a efectuat-o la Suceava. Astfel, din cele 523 de cereri de transfer care au fost aprobate de comisia pe care a condus-o Cristina Teodorovici, doar 38 au îndeplinit criteriul cerut legat de medie, două au fost făcute în baza criteriului vocaţional, iar 12 au îndeplinit cerinţele cu privire la posibilitatea efectuării transferurilor în cazul în care elevul avea un frate geamăn la liceul solicitat. Vasile Şalar a spus că 332 de cereri de transfer aprobate au fost făcute ilegal.
El a mai precizat că Ministerul Educației a hotărât să anuleze toate transferurile făcute ilegal. Mai mult, Şalar a spus că în cazul celor cinci membri ai comisiei care au aprobat transferurile vor fi sesizate organele de cercetare penală în privinţa posibilităţii săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, „iar colegii noştri din Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava sunt cercetaţi disciplinar”. De precizat că această comisie a fost condusă de Cristina Teodorovici, ea urmând să fie înclouită din funcţia de inspector general adjunct al IŞJ Suceava.
Vasile Şalar a mai spus că şi şeful IŞJ Suceava, Gheorghe Lazăr va fi sancţionat administrativ.
El a subliniat faptul că a solicitat o situaţie a transferurilor de elevi aprobate în judeţul Suceava din ultimii cinci ani.

Primele măsuri în urma transferurilor ilegale de elevi: adjuncta IŞJ Suceava va fi dată afară din funcţie, 10.0 out of 10 based on 3 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (3 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava