Comenzi MOPAN Suceava

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă și ministrul Apărării al Republicii Turcia, Huluși Akar, au discutat astăzi, în cadrul întrevederii de la Palatul Victoria, despre importanța relației bilaterale circumscrise Parteneriatului Strategic, colaborarea economică strânsă și preocupările comune legate de securitatea regională și cea la Marea Neagră.

Premierul a abordat tematica legată de războiul din Ucraina și a condamnat, în acest context, caracterul ilegal, neprovocat și acțiunile inacceptabile din teren. De asemenea, prim-ministrul a făcut referire la legătura directă a situației cu cea din Marea Mediterană și nevoia includerii Mării Negre ca regiune de interes strategic a NATO în viitorul Concept Strategic. A fost abordat, de asemenea, cadrul cooperării energetice și rolul Turciei în tranzitul cantităților de gaze necesare României, Republicii Moldova și Ucrainei prin sistemul de transport din Turcia.

Agenda bilaterală, dimensiunea economică și comercială, alături de cooperarea militară și cea a industriilor de apărare s-au aflat între temele de discuție.

Ministrul Apărării din Republica Turcia a făcut referire la contextul regional, la problemele de securitate din zonă și a remarcat coerența punctelor de vedere în relația dintre cele două state. Înaltul oficial a subliniat nivelul strâns al relației bilaterale și susținerea reciprocă a inițiativelor, menționând că Turcia a propus ridicarea la nivel a trilateralei Polonia-România-Turcia și amplificarea prezenței cu soldați și tehnică a fiecăruia dintre state în comandamentele multinaționale și centrele de excelență NATO aflate pe teritoriul celuilalt stat.

Ministrul Huluși Akar a subliniat importanța dezvoltarea cooperării multilaterale și a celei bilaterale la nivel militar și din perspectiva valorificării relațiilor excelente dintre Turcia și România, inclusiv în ceea ce privește o soluție regională a conflictului generat de invazia Rusiei în Ucraina.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
Bune practici pentru o batranete frumoasa
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava