Concert pascal
MOPAN Suceava

Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a primit astăzi, 9 ianuarie 2019, pe Jacek Czaputowicz, ministrul afacerilor externe al Republicii Polone, la Palatul Victoria.

Premierul României și ministrul de externe polonez au subliniat că relațiile dintre cele două state au cunoscut o dezvoltare intensă și dinamică în ultimii ani și au pus accent pe importanța continuării dialogului româno-polonez în baza Parteneriatului Strategic, încheiat în urmă cu 10 ani.

În cadrul întrevederii, cei doi oficiali au abordat și teme legate de agenda europeană. Doamna Prim-ministru a prezentat prioritățile Președinției române la Consiliului Uniunii Europene, subliniind că exercitarea de către țara noastră a primei președinții rotative a Consiliului UE, în primul semestru din 2019, reprezintă un moment de o importanță deosebită și o oportunitate pentru România de a-și reafirma angajamentul în favoarea consolidării proiectului european. Prim-ministrul Viorica Dăncilă a făcut cunoscute așteptările României în sensul beneficierii de suportul și conlucrarea Poloniei pe linia dată – cu trimitere la dosare relevante cum ar fi Cadrul Financiar Multianual, Parteneriatul Estic, Balcanii de Vest etc.

În perspectiva celei de-a doua runde de consultări interguvernamentale dintre România și Polonia – prevăzute a avea loc în țara noastră, în 2019 – prim-ministrul a subliniat importanța deplinei implementări a măsurilor din domenii precum securitatea și apărarea, integrarea europeană, afacerile externe, afacerile interne, antreprenoriatul și economia, inovarea, agricultura și turismul, convenite în cadrul primelor consultări guvernamentale, desfășurate la Varșovia în cursul anului trecut. A relevat valoarea adăugată a interacțiunii sectoriale româno-poloneze.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava