MOPAN Suceava

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a avut astăzi o întrevedere cu preşedintele Senatului Republicii Cehe, Jaroslav Kubera, în cadrul vizitei oficiale întreprinse de către demnitarul român în această ţară.

În contextul abordării agendei bilaterale, premierul Dăncilă a relevat eficiența și robustețea parteneriatului româno-ceh. A susținut oportunitatea creșterii frecvenței contactelor la nivel înalt, dar și al comisiilor  parlamentare între forurile legislative din România și Republica Cehă. A făcut cunoscute așteptările Bucureștiului privind participarea reprezentanților de nivel ai Senatului Republicii Cehe la evenimentele sau manifestările cu dimensiune parlamentară, modelate și puse în scenă de către România în calitate de stat deținător al Președinției Consiliului UE.

Oficialul român a menționat progresele concrete înregistrate pe linia consolidării relațiilor economice româno-cehe – cu o referire specială la volumul schimburilor comerciale bilaterale din 2018, care se constituie într-un autentic record în raport cu anii precedenți. A reliefat importanța depunerii unor eforturi susținute pentru consolidarea legăturilor dintre cercurile de afaceri din România și Republica Cehă. A arătat că o extindere și o adâncire semnificativă a cooperării sectoriale bilaterale s-ar înscrie în logica firească a evoluțiilor aferente interacțiunii generale dintre cele două țări.

Segmentul de dialog consacrat problematicii europene a vizat în principal Președinția română a Consiliului UE, viitorul Europei și Cadrul Financiar Multianual. Prim-ministrul Dăncilă a evidențiat focalizarea atenției Președinției române a Consiliului UE, în prima parte a mandatului, pe avansarea agendei europene curente – cu trimitere mai ales la proiectele legislative aproape de finalizare sau aflate într-un stadiul avansat de negociere la nivelul Consiliului sau cu Parlamentul European. A indicat nevoia de o Europă puternică și unitară în toate dimensiunile ei – politică, economică, socială – fără discriminări între membrii săi, pe criterii regionale, de politici economico-financiare și sociale. A definit Cadrul Financiar Multianual 2021 – 2027 drept unul dintre dosarele cheie ale Președinției române a Consiliului UE.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava