MOPAN Suceava

Miercuri, 26 ianuarie 2022, ora 18:00, Alianța Franceză din Suceava continuă seria activităţilor derulate în cadrul proiectului  “Les après-midi francophones – la Francophonie dans la communauté”, cu două întâlniri online : conferința „Le français par les ODD. Objectifs de développement durable et enseignement du français en Roumanie”/ „Obiective de dezvoltare durabilă și învățarea limbii franceze în România” și primul atelier de formare în turism „Développer l’attrait touristique de la Bucovine pour le public francophone”/ „Dezvoltarea atracțiilor turistice ale Bucovinei pentru publicul francofon”.

Prima activitate reprezintă rezultatul colaborării Alianței Franceze din Suceava cu Terralbastra, ONG care își propune să prezinte conferințe pe tema dezvoltării durabile și să publice materiale științifice validate de experți recunoscuți în domeniu, în scopul unei informări științifice corecte a tuturor tipurilor de public. Materialele video publicate și promovate de această organizație pot deveni, la rândul lor, suporturi valoroase pentru învățarea limbii franceze și promovarea sa ca limbă de comunicare în rândul tinerilor.

Cei doi invitați, care vor conferenția pe tema dezvoltării durabile și a utilizării acestor tipuri de documente audio/video la ora de limbă franceză, sunt Dominique Lefevre, președinte fondator al Terralbastra, fost profesor de istorie și geografie și responsabil cu Educația în domeniul dezvoltării durabile în cadrul Ministerului francez al Educației Naționale, expert în educație la Agenția Spațială Europeană și Roxana Brănianu, profesor de limba franceză la Colegiul Tehnic „Ion Creangă” din Piatra Neamț, absolventă a masteratului cu dublă diplomă Teoria și Practica Traducerii din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava.

Activitatea se adresează cu precădere profesorilor de limba franceză care doresc să introducă la cursuri documente autentice pe tema dezvoltării durabile și să sensibilizeze elevii cu privire la schimbările climatice, poluare, criza biodiversității și alte provocări ale societății contemporane.

Miercuri, 26 ianuarie, ora 18.00, va avea loc și primul atelier din cadrul stagiului de formare destinat profesioniștilor și viitorilor profesioniști din domeniul turismului animată de Pascal Garnier, administrator al agenției de turism „Țara Autentică” din Putna, cu o experiență de peste 15 ani în organizarea de activități și pachete turistice destinate publicului francofon.

Printre subiectele care vor fi abordate amintim: piața francofonă și tipurile de turism practicate pe această piață, atuurile Bucovinei ca destinație turistică pentru turiștii francofoni, elemente culturale francofone care trebuiesc cunoscute de specialiștii români din domeniul turismului și multe altele. Atelierul a fost conceput ca un schimb de experiență între persoane care activează deja în turism, dar este deschis și studenților sau altor persoane interesate de acest subiect.

Stagiul de formare „Dezvoltarea atracțiilor turistice ale Bucovinei pentru publicul francofon” deschide seria activităților de încurajare și valorificare a turismului francofon în Bucovina, direcție pe care Alianța Franceză din Suceava dorește să o dezvolte în perioada următoare prin colaborări cu specialiști din domeniu.

Activitățile din această săptămână își propun să aducă mai aproape de publicul francofon problematici actuale legate de protejarea mediului înconjurător, dar și de valorificare a potențialului turistic natural și antropic al județului Suceava, în spiritul dezvoltării durabile.

Linkurile de participare la aceste întâlniri online vor fi disponibile pe adresa de facebook a Alianței Franceze din Suceava: https://www.facebook.com/Alliance-Francaise-de-Suceava-100509888805151, dar și pe site-ul Alianței Franceze din Suceava: https://afsuceava.ro. Activitățile se adresează tuturor categoriilor de public și sunt gratuite.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava