MOPAN Suceava

Primul-Ministru Victor Ponta se va afla în perioada 10-11 iunie într-o vizită oficială în Germania şi Slovacia, la invitaţia omologilor săi. Delegaţia guvernamentală se va afla luni şi marţi la Berlin , Stuttgart şi Bratislava pentru o serie de întrevederi la cel mai înalt nivel politic, dar şi pentru o serie de contacte economice.

Cu acest prilej, Victor Ponta se va întâlni cu doamna Angela Merkel, Cancelar Federal al Germaniei, precum şi cu domnul Robert Fico, Primul-Ministru al Guvernului Republicii Slovace.

Având în vedere că ultima vizită la acest nivel la Berlin a avut loc în anul 2006, obiectivele premierului Victor Ponta se înscriu în linia întăririi relaţiilor economice şi politice, discutându-se şi teme bilaterale şi europene de actualitate. De asemenea, un element important al acestei vizite îl reprezintă încurajarea investiţiilor germane în România, ultimele luni aducând în România noi proiecte de sute de milioane de euro. În acest sens, primul-ministru Victor Ponta va avea o întâlnire la sediul Deutsche Bank cu conducerea băncii şi va participa la o dezbatere cu o serie de potenţiali investitori interesaţi de oportunităţile oferite de România.

De asemenea, premierul va susţine o intervenţie pe tema drumului progresist al României în Europa de astăzi. la Fundaţia Friedrich Ebert. După întâlnirea oficială de la Berlin cu Cancelarul german, vor avea loc întâlniri, la Stuttgart, cu oficiali ai companiei Daimler, care, de curând, a anunţat o investiţie de peste 300 milioane de euro în ţara noastră.

De asemenea, întâlnirile politice la nivel înalt vor continua şi la Stuttgart cu premierul landului Baden-Wurttemberg.

În partea a doua a zilei de 11 iunie, va avea loc vizita în Slovacia. Întâlnirile cu Preşedintele Republicii şi, respectiv, cu Primul-Ministru al Guvernului Republicii au rolul de a confirma relaţiile bilaterale excelente cu Slovacia, precum şi de a marca 20 de ani de relaţii diplomatice. Ultima vizita la nivel de premier a avut loc la 27 noiembrie 2012, la Bucureşti, când premierul slovac, Robert Fico, s-a întâlnit cu primul-ministru Victor Ponta.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava