Conducerile Bibliotecii „I. G. Sbiera” din Suceava şi Bibliotecii Universităţii „Ştefan cel Mare” au semnat un Protocol de colaborare cu Societatea Bibliotecarilor Bucovineni din Cernăuţi, reprezentată de președintele Vladimir Acatrini.

Managerul Bibliotecii „I.G.Sbiera”, Gabriel Cărăbuș a declarat că protocolul prevede, în primul rînd, participarea, pe bază de reciprocitate, a bibliotecarilor bucovineni la manifestări comune, cum ar fi lansări de carte, simpozioane și saloane de carte, dar şi satisfacerea cerinţelor de lectură în limba maternă. El a arătat că Biblioteca „I. G. Sbiera” şi Biblioteca USV vor derula între 1 martie și 1 iunie o campanie de strîngere de cărţi în limba română. Cărțile vor fi donate, cu sprijinul Societăţii din Cernăuţi, bibliotecilor locale din regiune.

Gabriel Cărăbuș a lansat un apel către toţi sucevenii iubitori de carte să se alăture campaniei ce se adresează românilor din afara graniţelor ţării. Organizatorii încurajează donaţiile de carte nouă, apărută între anii 2015-2020.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava