MOPAN Suceava

Stadionul ”Unirea” a găzduit la sfârșitul săptămânii trecute ultimul meci din cadrul acestei ediții a Cupei României la rugby pentru CSM Suceava. În această a VI-a etapă a grupei albastre, formația suceveană a avut ca adversară gruparea RCM Galați.
După cinci înfrângeri consecutive, elevii antrenorului Constantin Vlad și-au dorit foarte mult să încheie parcursul din acest an al ”Cupei României” cu o victorie în fața propriilor suporteri. Deși de această dată publicul sucevean a fost în număr destul de mic la această partidă și în plus a fost dominat sonor de o galerie gălățeană formată din juniori, CSM Suceava a făcut un joc de excepție și a câștigat.

Văzând cum arătau ca fizic cei de la Galați, oricine ar fi spus că aceștia îi vor ”mânca” pe suceveni la micul dejun. Nu a fost deloc așa. În debutul meciului forcing-ul oaspeților a fost oprit cu greu și RCM Galați a deschis scorul din lovitură de pedeapsă în chiar minutul 5. După un zece minute de joc, sucevenii și-au dat seama că pachetul pe grămadă a lor este mai puternic decât cel al gălățenilor și au încercat să profite de acest lucru. Mai mult, sfătuiți și de antrenor, rugbiștii formației gazdă au jucat mult cu piciorul, lucru care i-a incomodat pe dunăreni.

Octavian Scolobiuc a egalat în minutul 12 din lovitură de pedeapsă, pentru ca apoi oaspeții să preia din nou avantajul pe tabela de marcaj tot dintr-o lovitură de pedeapsă. Transformeurul sucevenilor Octavian Scolobiuc nu s-a lăsat mai prejos și a reușit să trimită balonul printre buturi de la jumătatea terenului pentru 6-6.

Primul eseu al întâlnirii dintre CSM Suceava și RCM Galați s-a marcat pe finalul primei reprize. Fundașul sucevenilor, Elisei, foarte exact pe tot parcursul jocului a trimis un balon de urmărire pe care apărătorii oaspeți l-au bâlbâit, din spate a venit ca o ”rachetă” Ștefăroi și a culcat balonul în terenul de țintă advers. A fost 13-6 la pauză pentru că Octavian Scolobiuc a transformat încercarea.

RCM Galați a profitat de o eroare la o margine și a redus din handicap printr-un eseu. Acesta  a fost transformat și scorul a devenit egal, 13-13. Chiar dacă au fost încurajați puternic din tribune, oaspeții nu au rezistat înverșunării sucevene și au fost sancționați cu un eseu de penalizare în urma unei greșeli pe grămadă. Octavian Scolobiuc a transformat și scorul a devenit 20-13. După o seriei de mai multe lovituri de pedeapsă ratate, același Octavian Scolobiuc izbutește una în minutul 55 și duce scorul la 23-13.

RCM Galați, cu o echipă deosebit de puternică, dar neinspirată pe jocul pe treisferturi, reduce din handicap pe final dintr-un eseu, netransformat însă. Obosiți și sufocați de efort, rugbiștii de la CSM Suceava reușesc să se descurce în fața presiunii de pe final a oaspeților și câștigă primul lor meci în actuala ediție a Cupei României cu 23-18.

Joc deosebit de frumos și premize bune pentru ca la Suceava să apară o tânără și competitivă echipă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava