Comenzi MOPAN Suceava

Primul zbor operat de compania Wizz Air pe relaţia Milano-Suceava a fost întîmpinat astăzi, pe Aeroportul din Salcea, de doi buciumaşi şi de un grup de dansatori ai Grupului Folcloric „Dor” din Moara şi Ansamblului de dansuri „Cernova Kalena” din Negostina. De la aterizare şi până la parcarea pe platforma aeroportului s-au putut auzi sunetele buciumelor, iar la un moment dat avionul a fost „botezat” la ajungerea la Suceava, el trecând prin apa aruncată de tunurile de la două maşini de pompieri.  Pasagerii au fost întâmpinaţi de şeful administraţiei judeţene Gheorghe Flutur, prefectul Constantin Harasim, directorul de comunicare al Wizz Air, Tamara Vallois şi directorul Aeroportului „Ştefan cel Mare”, Ioan Măriuţa. Toţi pasagerii au primit în dar o şapcă cu îndemnul „Hai în Bucovina!”.

Cu toţii au apreciat că ziua de astăzi este una istorică pentru unitatea aeroportuară suceveană. Pasagerii sosiţi de la Milano sau care au plecat către Italia au primit cîte o şapcă inscripţionată cu îndemnul „Hai în Bucovina”. Wizz Air va efectua curse Milano-Suceava, şi retur, în zilele de miercuri şi duminică, iar costul unui bilet porneşte de la 99 de lei. Cursa aeriană de la Milano la Suceava a avut 169 de pasageri, în timp ce primul zbor retur a avut 132 de pasageri.

Într-o conferinţă de presă susţinută înainte de aterizarea avionului de la Milano, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, directorul de comunicare al Wizz Air Tamara Vallois, dar şi directorul aeroportului, Ioan Măriuţa au ţinut să remarce importanţa acestei zile, fiind pentru prima dată când un avion al acestei companii aterizează la Suceava, ziua de ieri fiind declarată „o zi istorică”.
În deschiderea conferinţei de presă, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat că începerea curselor aeriene Wizz Air reprezintă un lucru extrem de important pentru judeţ. Gheorghe Flutur a ţinut să precizeze să a avut discuţii cu directori ai Wizz Air prezenţi ieri în Suceava despre posibilitatea dezvolării relaţiilor cu această comună, în sensul introducerii de noi destinaţii de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare”.

„Bucuria mea este să anunţ că procentul de ocupare pentru aceste prime curse este de 83%. De asemenea, sunt foarte bucuros să am ocazia să mă întâlnesc şi cu directorul de dezvoltare de la compania Wizz Air, pentru o discuţie despre dezvoltarea acestei relaţii cu Wizz Air şi perspectivele companiei pe Aeroportul din Suceava”, a spus Flutur. El a adăugat că din discuţiile cu sucevenii plecaţi la muncă în străinătate, în cadrul proiectului Luna Diasporei, există solicitări pentru alte destinaţii din Europa, respectiv Italia – Torino, Spania, Belgia – Bruxelles şi pentru Grecia. „Vom discuta, şi în funcţie de studiul de trafic ei ne vor spune ce au de gând să facă. Noi avem interes să deschidem cât mai multe linii aeriene pentru că avem mulţi români care zboară, dar şi cetăţeni străini care ar dori să vină să viziteze Bucovina. Şi mă refer aici la greci, pentru turismul religios. Există o solicitare nu numai în sensul de a pleca ai noştri în Grecia, aşa cum se întâmplă în ultimii ani, ci să vină şi grecii la Suceava să viziteze monumentele UNESCO”, a explicat preşedintele CJ Suceava. El a adăugat faptul că odată cu începerea zborurilor de la Suceava, Aeroportul „Ştefan cel Mare” este al nouălea din ţară pe care operează compania Wizz Air. Gheorghe Flutur a mai precizat că tot ieri, la Suceava a sosit de la Milano o delegaţie oficială pentru primele discuţii în vederea organizării în acest oraş a Târgului de Toamnă „Produs în Bucovina”. Flutur a mai declarat că în urma discuţiilor pe care le-a avut cu directorul de comunicare al Wizz Air, Tamara Vallois, aceasta va însoţi o delegaţie de jurnalişti care vor veni la Suceava pentru a face reclamă Bucovinei şi aeroportului. Gheorghe Flutur a amintit faptul că aeroportul Suceava a fost complet modernizat prin intermediul unui proiect european, şi a mulţumit şi fostei conduceri a judeţului pentru că a continuat acest proiect, iniţiat în perioada primului său mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Directorul de comunicare al Wizz Air, Tamara Vallois, a ţinut să remarce faptul că începerea zborurilor de pe aeroportul Suceava este extrem de importantă pentru această companie. „Este o zi extrem de importantă, o piatră de hotar nu numai pentru Wizz Air, ci şi pentru oraşul Suceava, regiunea Bucovinei, şi pentru acest frumos aeroport. Suntem încântaţi să începem această cooperare şi sperăm la un viitor fructuos”, a spus Tamara Vallois. Ea a precizat că zborul va fi operat de două ori pe săptămână, miercurea și duminica. Tamara Vallois a precizat că aceasta este prima rută pe cel de-al nouălea aeroport Wizz Air din România și va fi urmată în scurt timp de o a doua rută cu tarife scăzute, care va asigura conexiunea între Londra Luton și Suceava cu patru zboruri săptămânale, începând cu 19 august. Biletele pe ruta Milano – Suceava, şi retur sunt deja disponibile pe wizzair.com, cu preţuri la bilete pornind de la 99 de lei. „Suntem încântați să începem operațiunile pe al nouălea aeroport din România și să poziționăm Wizz Air printre principalele companii care contribuie la economia locală și la turismul din Suceava și din regiune. Ruta care va fi operată de miercuri facilitează accesul spre Milano Bergamo la tarife reduse. Milano este o destinație foarte populară din multe țări și de la multe aeroporturi și sperăm să devină curând o alegere preferată pentru un scurt city break, sau o călătorie de afaceri și pentru clienții din Bucovina. Noua rută evidențiază încă o dată angajamentul WIZZ față de piață, dar și poziția de lider pe care am obținut-o în România mulțumită rețelei diversificate, în continuă dezvoltare, și experienței plăcute la bord, pe care o oferim clienților români, la tarife scăzute”, a spus Tamara Vallois.


De asemenea, directorul Ioan Măriuţa, a ţinut să precizeze că ieri a fost o zi istorică pentru aeroport, fiind prima cursă regulată internaţională după finalizarea lucrărilor de modernizare. Măriuţa a remarcat că pentru prima dată pe aeroportul din Suceava a aterizat un avion Airbus A320, acesta având o capacitate de 180 de locuri. El a amintit că de pe aeroportul Suceava sunt zboruri zilnice Suceava – Bucureşti, şi retur, operate de către Tarom. Ioan Măriuţa a spus că în codniţiile în care se păstrează acelaşi procent de încărcarea a avioanelor, aeroportul sucevean ar putea să aibă anul acesta până la 35.000 de pasageri. El a ţinut să-i mulţumească preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, pentru faptul că a pus „piatra de temelie” a proiectului de modernizare a aeroportului, prin semnarea în anul 2011 a contractului de finanţare pentru proiectul de modernizare a aeroportului.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a ţinut să mai adauge că instituţia pe care o conduce va începe ofensiva pentru promovare a aeroportului, atât prin sucevenii din Diaspora, cât şi prin propriul birou de turism. „Şi cred că în perioada următoare avem foarte multe teme ca să ne promovăm zona şi să discutăm cu operatorii aerieni. Mă bucur că Wizz Air este aici. Şi cred că va fi un început cu dreptul”, a spus Flutur. El a adăugat că în acelaşi timp va începe şi ofensiva pentru zborurile cargo, aeroportul sucevean pretându-se pentru dezvoltarea unor curse aeriene pentru transportul de mărfuri. „După 20 august vom avea vizite ale unor oficiali din ţări arabe pentru discuţii cu privire la transportul de marfă. Am avut primele contacte şi sper să fie materializate prin contracte concrete cu ţări arabe precum Iordania, Qatar şi Arabia Saudită. Apoi trebuie să mai vorbim şi de parteneriate cu asociaţiile de turism din Bucovina. Noi trebuie să fim mai ofensivi în promovarea zonei şi a aeroportului. Şi asta va trebui să o facem prin partenriate cu asociaţiile de turism, cu meşteşugarii, cu asociaţiile de producători de produse tradiţionale sau bio, sau cu proprietarii de pensiuni”, a declarat şeful administraţiei judeţene. El a mai adăugat că a solicitat Biroului de Turism din Consiliului Judeţean pentru ca împreună cu Wizz Air şi alţi partenri să înceapă promovarea ofertelor pentru perioada Crăciunului, dar şi pentru cea a Paştelui din 2017.

 

Primul zbor Wizz Air pe Aeroportul Suceava a fost întâmpinat de doi buciumaşi şi de un ansamblu popular, 9.3 out of 10 based on 6 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.3/10 (6 votes cast)
Turism
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava