MOPAN Suceava

BBC Knowledge va difuza, începând de marți, 13 mai, de la ora 23:00, seria documentară Prin Brazilia cu Michael Palin. Pe parcursul a patru episoade, Michael Palin întâlnește o parte din cei 192 de milioane de locuitori ai Braziliei, o țară care ocupă peste jumătate din America de Sud, reprezentând un melanj de rase, religii, rafinament, bogăție, sărăcie și sălbăticie neexplorată.
Începându-și călătoria la granița cu Venezuela, Michael întâlnește tribul Yanomami. Vânători-culegători și războinici de temut, acești oameni sunt, acum, nevoiți să apeleze la abilitățile lor de supraviețuire în arena politică, confruntându-se cu exploatatorii forestieri și căutătorii de aur care le încalcă teritoriul.
Mai departe, Michael pornește spre nord-est, unde explorează peisajul, descoperă mâncarea, muzica, viața la malul mării și moștenirea colonială care face din această regiune inima Braziliei. În agitatul Salvador, acesta descoperă motivul pentru care orașul a fost descris, la un moment dat, drept „cel mai african oraș din emisfera vestică”. În Rio de Janeiro, orașul care va găzdui Jocurile Olimpice din 2016, Michael descoperă motivul pentru care în sutele de cartiere de cocioabe, denumite favele, violența extremă este la ordinea zilei, acestea reprezentând, practic, zone interzise pentru autorități.
În cele din urmă, pornind înspre sud-vest, Michael degustă berea germană în orașe stilizate după modelul bavarez, se satură de ciocolată la un festival italian, călătorește într-un tren plin de muzicieni și își încearcă abilitățile de cowboy în câmpiile inundate din Pantanal, care abundă în specii de animale, înainte de a-și încheia călătoria la spectaculoasa Cascadă Iguazu.
Astfel, umorul și stilul fermecător al lui Michael Palin conferă un portret plin de viață al vibrantei Brazilii și al locuitorilor acesteia.

Prin Brazilia cu Michael Palin – O călătorie din lumea pierdută a Amazoniei până în metropola efervescentă, Rio de Janeiro, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava