MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean, Ion Prioteasa a sprijinit și promovat organizarea acestui eveniment, fapt pentru care a primit o distincție specială: “Mulțumesc pentru această distincție, care mă onorează și pe care înțeleg să o primesc în numele unei întregi echipe, grație căreia s-a construit această frumoasă tradiție a organizării Salonului Internațional de Caricatură. Sunt aici împreună cu mai mulți colegi ai mei tocmai pentru a transmite acest mesaj de prețuire pentru ceea ce se realizează aici și sigur că am vrut să mă întâlnesc cu prietenul meu de o viață, Gabi Bratu și care în fiecare moment al vieții noastre mi-a împărtășit ceea ce dorește să facă pentru perioada următoare.

Două instituții importante ale Consiliului Județean, respectiv Muzeul Olteniei și Muzeul de Artă și-au dat mâna, pentru că pe parcursul acestor 10 ani au făcut ca în fiecare an cei care apreciază lucrările din expoziții să se poată bucura de cele mai bune opere realizate de artiști din țară cât și din străinătate. Sunt sigur că juriul a avut foarte mult de lucru și a trebuit să delibereze îndelung. Și această expoziție la cere îi invităm pe craioveni să o viziteze în perioada următoare o dedicăm tot Craiovei Culturale și în felul acesta arătăm că acest municipiu merită să fie ales în anul 2021 ca și Capitală Europeană și toate activitățile pe care le realizăm în toate instituțiile noastre de cultură sunt dedicate acestui eveniment în care până la sfârșitul anului chiar sperăm să avem un feedback pozitiv. Gabi, sper să te simți bine aici, să ai mulți ani de aici înainte expoziții de acest fel și să te bucuri de întotdeauna de prieteni”, a precizat președintele Consiliului Județean, Ion Prioteasa.

La evenimentul inaugural, desfășurat în Sala „Ștefan Ciuceanu” a Muzeului Olteniei Craiova, au participat, alături de președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, directorul Muzeului Olteniei, Florin Ridiche, directorul Muzeului de Artă, Emilian Ștefârță, și vicepreședintele Asociației Caricaturiștilor Profesioniști din România, Gabriel Bratu Gogu Neagoe caricaturist.

Premiile salonului a fost acordate urmărorilor artiști :

·  Marele Premiu „Nicolae Petrescu-Găină” – Mihai Stănescu (București)
·  Premiul „Benedict Gănescu” – Aurelian Iulius Șuță (Târgu Jiu)
·  Premiul „Silvan Ionescu” – Radu Bercea (Gura Humorului)
·  Premiul „Eugen Taru” – Constantin Ciosu (Bacău)
·  Premiul „Francisc Şirato” – Marian Avramescu (Ploiești)
·  Premiul „Nicolae Drăgulescu-Drag” – Sergiu Grapă (Iași)
·  Premiul „Dumitru Negrea-Gan” – Viorel Corodescu (Suceava)

Prioteasa, alături de caricaturistii Gabriel Bratu si Gogu Neagoe la Salonul Internațional de Caricatură „Nicolae Petrescu – Găină” de la Craiova, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava