Concert pascal
MOPAN Suceava

Reprezentanții cooperativelor agricole pot participa gratuit la Forumul Business al Preşedinţiei Cogeca de la Berlin

Prin apartenența Federației Naționale PRO AGRO la COPA COGECA reprezentanții cooperativelor agricole din România pot beneficia de gratuitate la taxa de participare în cadrul forumului business al președinției Cogeca privind sectorul aprovizionării cu factori de producție agricolă de la Berlin, din 14/15 mai 2014.

Forumul business al Președinției Cogeca este o ocazie unică de a desfășura un schimb privilegiat de opinii între reprezentanții organizațiilor membre ale Cogeca și liderii unor cooperative agricole de succes din UE.  Acest forum se va concentra pe activitățile comerciale și interesele strategice ale cooperativelor de aprovizionare cu factori de producție agricolă.

Prof. Dr. Harald Von Witzke, de la Humboldt Universitatea din Berlin, va prezenta „evoluțiile de pe piața agroalimentară și problemele de strategie comercială pentru cooperativele agricole”.
Prof. Dr. Gert Van Dijk va modera dezbaterea și va asigura o discuție dinamică și fructuoasă.
Dezbaterea se va concentra pe modul în care cooperativele agricole europene fruntașe fac față  condițiilor economice dificile. Directorii generali vor explica modul în care vor continua procesul de integrare în piața globală pentru a crea mai multe sinergii, pentru a dezvolta economiile de scară și, în cele din urmă, pentru a oferi soluții rentabile, asigurând totodată factorii de producție necesari agricultorilor.

Intervențiile din partea liderilor organizaționali se vor referi, în principal, la: „Strategiile privind dezvoltarea cooperativelor în contextul evoluțiilor economice recente de pe piața globală”.Abordarea aleasă este menită să expună principalele poziții ale acestora în ceea ce privește competitivitatea sectorială, alegerile strategice făcute și motivația de la baza acestora.
Liderii organizaționali vor sublinia cele mai importante aspecte ale opțiunilor strategice ale cooperativelor lor. Aceștia vor prezenta oportunitățile și restricțiile strategice în ceea ce privește extinderea spre noi piețe și noi activități, menținând structura cooperativelor. De asemenea, liderii cooperativelor vor discuta despre organizarea internă, structura și guvernanța cooperativelor, precum și despre implicațiile creării unor structuri cooperative la nivel transnațional.

***

Înființată in anul 1959, Cogeca (Cooperative agricole europene) reuneşte 31 de organizaţii ale cooperativelor agricole si reprezintă una dintre cele mai mari şi mai active structuri în reprezentarea intereselor la Bruxelles, deţinând legături strânse cu alte ţări europene. Federația Națională Pro Agro este membru al  Copa- Cogeca din septembrie 2013.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava