Concert pascal
MOPAN Suceava

Comunicat de presă. ”Al doilea val al pandemiei și noile restricții au afectat și mai puternic economia românească, în principal sectorul IMM-urilor, acolo unde problemele financiare s-au acutizat. Scăderea vânzărilor, accentuarea blocajului financiar și, în general, contracția la nivel de afacere și consum, au influențat în mod semnificativ finanțele companiilor, mai ales a celor mici și mijlocii.

Lipsa banilor reprezintă marea problemă într-o economie nepregătită, cu peste 80% din companii aflate în zona supraviețuirii, iar accesul la finanțare a devenit tot mai dificil.

Dacă nu intervenim acum, cu măsuri coerente care să vină în sprijinul antreprenorilor români, nu este exclus ca în prima parte a anului 2021, să asistăm la un număr foarte ridicat de cazuri de insolvență și concordat preventiv.

Sute sau chiar mii de afaceri s-au închis din cauza pandemiei provocate de virusul Covid-19. Pentru afacerile care încă mai rezistă, solicităm anularea unor obligații fiscale aferente anului 2021 pentru IMM-uri.

De aceea impozitul pe profit, impozitul specific, impozitul pentru microîntreprinderi, taxele și impozitele datorate activelor corporale neutilizate din cauza restricțiilor și interdicțiilor administrative trebuie reduse chiar și până la zero.

Pentru perioada în care IMM-urile nu au avut activitate, ca urmare a restricțiilor impuse, statul trebuie să acopere 50% din chirii ca măsură de ajutorare a acestui segment, extrem de afectat.

Ratele lunare la bănci, survenite în urma accesării unor împrumuturi, să fie amânate până în 2022, fără nici un fel de dobândă, iar în felul acesta statul să dea dovadă că își protejează cetățenii și își dorește un mediu de afaceri funcțional și cât mai solid.

Dacă nu susținem antreprenorii, economia poate muri. Pro România vrea să fie alături de antreprenorii români printr-un program de măsuri construit viguros,  în acord cu nevoile imediate ale acestui sector”.

”Tipărit de SC BEST TEAM MEDIA SRL Suceava, la comanda Partidului Pro România Filiala Suceava. CUI MFC 11200008”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Politic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava