Concert pascal
MOPAN Suceava

Astăzi, începând cu ora 10.00, în sala Bucovina a Palatului Administrativ, a avut loc o ședință operativă, la care au participat directorul medical interimar al Spitalului Județean Sfântul Ioan cel Nou Suceava, dr. Valerian Gavrilovici, Alexandru Lăzăreanu- managerul Serviciului de Ambulanță al Județului Suceava,Viorel Seredenciuc și Gheorghe Marin Niță- vicepreședinți ai Consiliului Județean Suceava, directorul executiv interimar al Direcției de Sănătate Publică Suceava-Manuela Trifan, dr. Irina Franciuc președinte al Asociației Județene a Medicilor Generaliști Suceava, Vasile Gafiuc, președintele Institutului Bucovina și inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Bucovina Suceava- col. Costică Ghiață.

La ședință au fost invitați să participe primarul municipiului Rădăuți, Nistor Tătar, managerul Spitalului Municipal Rădăuți, Traian Andronachi și directorul Direcției de Asitență Socială din cadrul primăriei Municipiului Rădăuți, Marinela Mironescu.

În debutul ședinței, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a prezentat scopul acestei întâlniri și anume clarificarea aspectelor care au condus la situația înregistrată duminică, 03.05.2020, privind procedura de transfer a celor 9 pacienți pozitivi COVID 19 de la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Rădăuți la Spitalul Județean Suceava precum și discutarea strategiei de colaborare între instituțiile competente pentru a se evita pe viitor astfel de situații.

În cadrul discuțiilor, managerul SAJ Suceava, Alexandru Lăzăreanu a prezentat faptul că, aceste necorelări întâlnite în modul de transport al pacienților către unitățile medicale se datorează, în mare parte, faptului că acestea nu transmit către serviciul 112 numărul de locuri disponibile pentru pacienți COVID, precizând că serviciul pe care îl coordonează asigură transportul către spitalul suport COVID, după care Direcția de Sănătate Publică și unitatea medicală stabilesc procedura aplicabilă. Totodată acesta a arătat că după ora 21.00 este foarte dificil să se obțină informații de la spitale cu privire la disponibilitatea locurilor pentru COVID 19, motivat de faptul că nu există un număr de telefon la care să se răspundă indiferent de oră.

Prefectul județului Suceava a solicitat ca, în cazul în care mai există astfel de situații și pe viitor, să se procedeze imediat la informarea Ministerului Sănătății dar și a coordonatorului regional desemnat pentru gestionarea crizei de COVID 19 în Regiunea Nord-Est, conf. dr. Lucian Indrei. De asemenea, prefectul județului Suceava a solicitat instituirea unui circuit informațional corect între factorii implicați în gestionarea situațiilor de transfer al pacienților COVID 19 care să asigure o colaborare instituțională eficientă, în interesul pacienților.

De asemenea directorul executiv interimar al DSP Suceava, doamna dr. Manuela Trifan a arătat că situația înregistrată duminică, 03.05.2020, este o situație punctuală din care trebuie preluate toate elementele ce permit evitarea reeditării ei, adresând celor prezenți un îndemn la lucru în echipă pentru asigurarea funcționalității rețelei medicale din județul Suceava.

În cadrul ședinței, prefectul județului Suceava a ținut să mulțumească managerului Spitalului Municipal Rădăuți, pentru efortul depus pentru preluarea și tratarea altor patologii din județ, în perioada cât Spitalul Județean de Urgență Sfântul Ioan cel Nou Suceava a fost afectat de criza COVID 19.

În urma discuțiilor și soluțiilor prezentate, s-a stabilit ca zilnic, toate spitalele din județul Suceava, la orele 8.00 dimineața și seara la orele 20.00 să transmită către Serviciul de Ambulanță al Județului Suceava situația locurilor disponibile pentru pacienții COVID 19. De asemenea, fiecare unitate medicală să comunice un număr de telefon apelabil indiferent de oră, astfel încât pacienții preluați de SAJ Suceava să fie transportați către cel mai apropiat spital care are capacitatea de a-i prelua și asigura tratament adecvat.
La finalul ședinței, având în vedere că în sală erau și reprezentanții unor organizații neguvernamentale care au sprijinit, cu materiale și echipamente de protecție, în repetate rânduri, unitățile implicate în gestionarea COVID 19, prefectul județului Suceava a solicitat Direcției de Asistență Socială din cadrul primăriei Rădăuți să prezinte situația stocurilor de materiale de protecție, urmând ca, în eventualitatea unei cereri aceasta să beneficieze de un aport de astfel de materiale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava