MOPAN Suceava

Guvernatorul statului Arkansas, Asa Hutchinson, a emis o proclamație de felicitare a României cu ocazia Centenarului Marii Uniri. În document sunt menționate legăturile strânse dintre România și Statele Unite ale Americi care au alimentat și prietenia dintre  Statul Arkansas și țara noastră. “Lucrând împreună pentru a construi democrația și a promova securitatea și stabilitatea regională, țările noastre au un parteneriat istoric care contribuie la prosperitatea reciprocă”, se arată în textul proclamației.

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a salutat proclamația guvernatorului Asa Hutchinson și i-a transmis acestuia faptul că țara noastră este profund onorată de gestul simbolic de marcare a Centenarului României. Ambasadorul român a ținut să sublinieze recunoştinţa României faţă de sprijinul acordat de Statele Unite pentru realizarea Marii Uniri de la 1918 şi rolul major jucat de preşedintelui american Woodrow Wilson, în urmă cu 100 de ani.

Emiterea proclamațiilor de către state americane face parte dintr-un proiect mai amplu, al Ambasadei României la Washington, de celebrare a Centenarului Marii Uniri din 1918. Statul Arkansas este cel de al doisprezecelea stat american care omagiază Centenarul Marii Uniri printr-o proclamație specială.

Informații suplimentare: 

Statul Arkansas a devenit cel de al 25-lea stat american  pe 15 iunie 1836. Economia statului este diversificată, Produsul Intern Brut pe cap de locuitor fiind de 39.107 dolari, plasându-l pe locul 45 între statele americane. Șase dintre cele mai importante companii americane au sediul în Arkansas: Walmart; Tyson Foods, J.B. Hunt, Dillard’s, Murphy USA, și Windstream.

Printre personalitățile născute în statul Arkansas se numără fostul președinte al SUA, Bill Clinton, care a fost și guvernator al statului timp de două mandate; soția sa, Hillary Clinton, fost secretar de stat; senatorul William Fulbright, la propunerea căruia a fost înființat Programul Fulbright; fostul comandant NATO, generalul Wesley Clark; cântăreții Johnny Cash și Glen Campbell.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava