Concert pascal
MOPAN Suceava
  • A doua emisiune de obligațiuni MW Green Power Export debutează astăzi, 31 august, pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare al Bursei de Valori București.
  • Compania a atras în total, prin cele două emisiuni de obligațiuni listate la bursă, fonduri în valoare de peste 7,4 milioane de lei.

Producătorul de energie electrică fotovoltaică MW Green Power Export listează astăzi, 31 august, cea de-a doua emisiune de obligațiuni la Bursa de Valori București, pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare (SMT). Noua emisiune de obligațiuni se tranzacționează sub simbolul bursier MWGP24. Prin intermediul celor două emisiuni de obligațiuni listate la bursă, compania a atras de la investitori fonduri în valoare totală de peste 7,4 milioane de lei. MW Green Power Export este un producător de energie regenerabilă, care administrează propriul său parc fotovoltaic construit pe o suprafață de 10 hectare în localitatea Videle.

„Obligațiunile au fost anul acesta un instrument financiar folosit intens de către companii pentru a se finanța. Acest fapt reflectă pe de o parte atât necesarul de capital al companiilor pentru dezvoltare, cât și disponibilitatea acestora de a-și diversifica furnizorii de capital, incluzând și mecanismele bursiere. Ne bucurăm că investitorii din piață au susținut cu 53,6 milioane lei și 66,6 milioane euro planurile antreprenorilor români, asta dacă ne referim doar la obligațiunile corporative emise de companii antreprenoriale locale”, a spus Radu Hanga, Președintele Bursei de Valori București.

„La nivelul anului 2020, veniturile din Certificatele Verzi au reprezentat 60,5% din veniturile totale ale MW Green Power Export, iar pentru finalul anului 2021 estimăm o creștere a producției în parametrii comparabili cu anul precedent, de aproximativ 6.800 MW, și cu o ușoară creștere a profitului brut, susținută și de lichiditățile rezultate din vânzarea de energie și Certificate Verzi.  De asemenea, este important de subliniat și faptul că la finalul anului trecut societatea deținea un număr de 97.700 Certificate Verzi amânate urmând a fi vândute într-o perioadă de 10 ani, în mod egal, conform prevederilor legale în domeniu. Ne dorim să urmăm acest trend constant de creștere până în anul 2030, în acord cu obiectivele Uniunii Europene și pentru a fi parte dintr-o piață de energie pe deplin integrată, interconectată și digitalizată”, a afirmat Ioan Iurasec, Administrator Unic al MW Green Power Export.

Compania a emis un număr de 43.958 de obligațiuni corporative, cu o valoare nominală de 100 lei și o rată anuală a cuponului de 8%, cu data scadenței la 7 septembrie 2024. Compania a atras astfel, de la un număr de 87 de investitori, suma de 4.395.800 lei. Listarea obligațiunilor a fost realizată cu sprijinul Intercapital Invest. MW Green Power Export este la a doua emisiune de obligațiuni listată pe SMT-ul BVB. Prima sa emisiune de obligațiuni, în valoare de 3,03 milioane de lei, este tranzacționată sub simbolul bursier MWGP21 și are scadența în decembrie 2021.

„MW Green Power Export dovedește astăzi, prin listarea celei de-a doua emisiuni de obligațiuni, consecvență în ceea ce privește intenția de dezvoltare prin intermediul pieței de capital, oportunitate ce îi permite dezvoltarea unor proiecte ambițioase, în acord cu cerințele Uniunii Europene în domeniul energiei. Dezvoltarea companiei vizează realizarea unor proiecte de investiţii care implică o infuzie substanțială de capital, mai ales în contextul actual, în care noile tehnologii și produse energetice, cu referire la cele specifice din surse regenerabile, reformulează structura sistemului energetic, prin faptul ca susțin creșterea calității vieții și grija pentru mediul înconjurător. În calitatea sa de consultant, Intercapital Invest a susținut MW Green Power Export în acest proiect de finanțare a unor investiții importante, integrate în strategiile de dezvoltare. Subliniez faptul că orice companie care are planuri ambițioase de dezvoltare poate apela la resursele pieței de capital, luând în considerare listarea la Bursa de Valori București ca soluție de finanțare, iar această perioadă de creștere a pieței ar trebui să reprezinte un catalizator important”, a afirmat Mihaela Stoica, Director General Intercapital Invest.

MW Green Power Export a înregistrat în 2020 o cifră de afaceri de 3,27 milioane lei, fapt ce s-a reflectat și în profitul net al companiei, care a marcat o creștere de 42%, de la aproximativ 182.700 lei în 2019 la 260.600 lei în 2020.

Principalele surse de venituri ale MW Green Power Export constau în vânzarea energiei electrice produse în cadrul parcului fotovoltaic din localitatea Videle, precum și din comercializarea Certificatelor Verzi aferente energiei electrice generate. În perioada 2016 – 2020, media anuală a producției de energie a parcului fotovoltaic a fost de 6.755.883 KW.

Acționarii principali ai companiei sunt Fondul de Investiții Alternativ Certinvest Green cu 56,85% și NG Return Expert cu 42,97%.

**

MW Green Power Export S.A. deține licență de producător de energie emisă de Autoritatea de Reglementare în Domeniul Energiei din 8 iulie 2013, societatea fiind inclusă în Registrul de Certificate Verzi din cadrul Transelectrica, iar parcul  fotovoltaic este încorporat în Piața Centralizată a Contractelor de Energie Bilaterală (PCCB) și pe Piața Centralizată a Certificatelor Verzi (PCV).

Producătorul de energie fotovoltaică MW Green Power Export Listează o nouă emisiune de obligațiuni la bursă, 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava