Concert pascal
MOPAN Suceava

Prognoza lunii mai de teatru anunță vreme bună la TNTm, mai exact patru săptămâni pline de spectacole. Luna mai aduce pe cele trei scene ale Teatrului Național din Timișoara câteva dintre cele mai apreciate titluri ale sale. Este o lună plină de spectacole memorabile, spectacole pentru copii, musical-uri, spectacole care își invită publicul în cele mai diferite și mai fascinante lumi.

După premiera spectacolului inCREDibil, regia Leta Popescu, o… incredibilă suită de istorii tragi-comice care trag cu ochiul la viața noastră de zi cu zi, spectacol programat sâmbătă, 4 mai, de la ora 19, la Sala 2, Teatrul Național deschide publicului atmosfera intimă a Studioului „Uțu Strugari” duminică, 5 mai, de la ora 19,  pentru o întâlnire tulburătoare cu Iuliana Crăescu, în one-woman show-ul Pe mâine.

Marți, 7 mai, tot de la ora 19, actorii Teatrului Național își așteaptă spectatorii în universul realist, oniric și fantastic al lui Mircea Cărtărescu din De ce iubim femeile. Miercuri, 8 mai, de la aceeași oră, la Studio „Uțu Strugari” cei patru prieteni din Cloaca vor încerca să afle de ce e prietenia o chestie atât de complicată.

Joi, 9 mai, de ziua Europei, Teatrul Național a programat spectacolul Rambuku, câștigătorul Premiului UNITER pentru cel mai bun spectacol al anului, un eseu teatral profund care dezvăluie încă o dată misterul umanității pentru publicul său. Spectacolul este programat de la ora 19, la Sala 2.

Weekend-ul este dedicat copiilor de toate vârstele, bucuriei și  muzicii. Astfel, vineri, 10 mai, de la ora 11, cei mici au întâlnire în Sala Mare a Teatrului Național cu Cenușăreasa și cu prietenii ei, iar duminică, 12 mai, de la ora 19, Sala Mare va fi din nou gazda unuia dintre cele mai celebre musicaluri ale lumii Disney: Beauty and the Beast. Copiii se vor reîntâlni cu personajele lor favorite miercuri, 22 iunie, de la ora 11, în aceeași sală, unde îi așteaptă Pinocchio.

Săptămâna următoare începe sub semnul frumoaselor întâlniri întâmplătoare, în spectacolul Aeroport, programat marți, 14 iunie, de la ora 19, la Studio „Uțu Strugari”, după care vineri, 17 mai, tot de la ora 19, dar de această dată la Sala 2, spectatorii vor râde împreună cu Billy Mincinosul.

Sâmbătă, 18 mai, Teatrul Național redeschide porțile Sălii Mari pentru o seară dedicată emoției, romantismului și iubirii, alături de Anna Karenina. Spectacolul începe la ora 18.

Joi, 23 mai și sâmbătă, 25 mai, mult-prea-inteligentul Antoine își așteaptă spectatorii  la Studio „Uțu Strugari”, de la ora 19, să râdă împreună, în spectacolul  M-am hotărât să devin prost. Seara de vineri,  24 mai, aparține și ea teatrului: de la ora 19, la Sala 2, publicul este invitat să intre în atmosfera mereu nouă, mereu fabuloasă, amețitoare din Piața Roosevelt.

În preambulul verii care se apropie, miercuri, 29 mai, Canicula transpune spectatorii într-un univers de buzunar, pe cât de intens, pe atât de interesant, iar joi, 30 mai, râdem împreună cu Zoe, Tipătescu, Trahanache & co. în O scrisoare pierdută, la Sala Mare, de la ora 19.

Ultima stație din călătoria teatrală a lunii mai aduce spectatorii Naționalului timișorean la Sala 2, unde vineri, 31 mai, de la ora 19,  vor împărtăși bucuria, nostalgia și speranța cu protagonistele efervescentei comedii Cele trei grații.

Biletele se găsesc la Agențiile Teatrului Național (Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2 și Agenția „Sala 2”, Parcul Civic, telefon 0256 201 117), al căror orar de funcționare este de marți până duminică, între orele 11 și 19. De asemenea, informații despre spectacole, achiziționare de bilete online și rezervări se pot obține pe site-ul Teatrului Național, www.tntimisoara.com. Copiii, elevii și studenții beneficiază de o reducere de 75% din prețul întreg al biletelor, în timp ce pensionarii și grupurile de minim 15 persoane pot achiziționa bilete cu o reducere de 50%.

Fotografii: Adrian Pîclișan / TNTm

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava