Prefectura Suceava a anunțat că începând cu data de 31 iulie 2018 și până la  31 august 2018, la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple, programul de lucru se prelungește până la ora 18:30.
Prefectul județului Suceava, Mirela Adomnicăi, a precizat că la punctul mobil de lucru de la  Rădăuți, deschis miercurea, programul va fi între orele 8-16, în loc de 9-15.
Decizia prelungirii programului de lucru la acest serviciu public comunitar a fost luată  prin  Ordin de prefect, emis astăzi, 26 iulie 2018, având în vedere că numărul cetățenilor care solicită pașapoarte în perioada menționată este  mai ridicat comparativ cu restul anului.
Mirela Adomnicăi a mai spus că începând din data de 20 iulie 2018, de la intrarea în vigoare a modificărilor aduse Legii nr. 248/ 2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Simple Suceava ponderea pașapoartelor simple  temporare eliberate este de maximum 18%, fiind preferată eliberarea pașaportului electronic, dată fiind mărirea  termenului de valabilitate, de la 5 la 10 ani.
Reamintim că, potrivit noilor   modificări legislative, pașapoartele simple temporare sunt  eliberate doar în cazul unor situații de urgență, justificate cu documente, atunci când, din motive de sănătate, familiale sau profesionale este necesară și urgentă prezența persoanei pe teritoriul altui stat și nu există timpul necesar pentru emiterea unui paşaport simplu electronic, în termen de cel mult 3 zile.
O altă noutate  este obligativitatea purtării uniformei  la ghișeele de relații cu publicul, ale  serviciilor publice comunitare pentru eliberarea și evidența pașapoartelor simple.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Karls Jobs 2018
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava