În perioada1-19 august, Serviciul de Paşapoarte Suceava va avea un program special de lucru cu publicul, pentru a evita aglomeraţia. Instituţia Prefectului a transmiscă programul privind depunerea documentelor şi preluarea imaginilor va fi zilnic, între orele 08.00 şi 19.00, la sediul din Suceava al serviciului, şi marţea, între orele 08.00 şi 16.00, la punctul mobil din Rădăuţi. Paşapoartele vor fi eliberate, în continuare, lunea, marţea, joia şi vinerea, între orele 08.30-16.30, iar miercurea între orele 08.30-18.30. Solicitanţii de paşapoarte îşi pot face programări on-line, accesînd pagina de internet www.prefecturasuceava.ro.

La sediul serviciului, în fiecare dimineaţă, pentru ziua în curs, pe baza actului de identitate, se distribuie bonuri cu numere de ordine şi se comunică intervalul orar când trebuie sa se revină cu documentele şi chitanţele achitate pe numele titularului de paşaport. Pentru a evita orice neînţelegere, precizăm că nu este posibil ca o persoană să primească bon decât pentru sine ori familia sa.

De precizat că în această perioadă, zilnic, la ora 7.30 se distribuie un număr de 220 bonuri de ordine, iar la o stație de lucru sunt programate on-line câte 105 persoane.

Valabilitatea paşaportului simplu electronic este de 5 ani, iar pentru minori cu vârsta sub 12 ani – 3 ani. Termenul de eliberare este de 14 zile calendaristice, taxele fiind 283 lei pentru documentele cu valabilitate 5 ani, 258 lei pentru cele cu valabilitate 3 ani.

Valabilitatea paşaportului simplu temporar este de 12 luni, termenul de eliberare fiind între 2 ore şi 3 zile lucrătoare, taxele însumând 219 lei.

Taxa de pașaport se poate achita la ghișeul de trezorerie din sediul serviciului, în intervalul orar 08.00-15.00, de luni până joi, iar vineri în intervalul orar 08.00-13.00 sau la Trezoreria municipiului Suceava (lângă magazinul BUCOVINA), program: luni, marți, joi, vineri 8.30-16.30, miercuri 8.00-18.30.

Plata în numerar a acestor taxe nu se mai face prin casieriile CEC Bank.

Alte modalități de plată:

– internet banking (momentan numai pentru pașapoartele simple electronice, nu și pentru cele temporare)

– virament bancar (la orice bancă unde persoana are deschis un cont bancar, prin virament către contul unic deschis de către Instituţia Prefectului – județul Suceava)

– mandat poştal (la orice oficiu poștal)

Contul pentru încasarea taxei de paşaport (constituită din contravaloarea paşaportului şi taxa pentru serviciul public prestat) este RO64TREZ591502602X008640, deschis la Trezoreria Municipiului Suceava, beneficiar Instituţia Prefectului – judeţul Suceava, CUI 4244032.

Este obligatoriu ca pe documentul de plată emis de bănci sau oficiile postale să fie înscrise următoarele informaţii:

– CNP-ul şi numele persoanei beneficiare a serviciului solicitat (titularul pașaportului);

– contul IBAN, codul fiscal şi denumirea Instituţiei Prefectului-județul Suceava;

– suma şi tipul de document pentru care se încasează plata.

Program prelungit la Serviciul de Paşapoarte Suceava pentru a face faţă numărului mare de cereri, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava