Concert pascal
MOPAN Suceava

Lucrările de restaurare a clădirii monument istoric în care funcționează Biblioteca Municipală ”Eugen Lovinescu” și Muzeul Fălticenilor ”Vasile Ciurea” au fost finalizate iar cele două instituții se vor redeschide începînd de vineri, 25 iunie. Primăria și Consiliul Local Fălticeni au pregătit evenimente speciale pentru redeschiderea acestei clădiri emblematice pentru Fălticeni. Așa cum a informat primarul Gheorghe Cătălin Coman, manifestările vor debuta la ora 12.00 cu o slujbă de sfinţire. În program sunt incluse  acordarea, post-mortem a titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului Fălticeni profesorului Vasile Nistoreasa, fost director al Bibliotecii Municipale, vernisajul expoziţie de pictură cu lucrările pictorului Alexandros Pintilii Karciucas şi vernisajul expoziţiei de fotografie semnată de artistul fotograf Codrin Anton. Evenimentul se va încheia cu un spectacol de muzică clasică, folk şi momente lirice, realizat cu sprijinul Asociaţiei „Fălticeni Cultural”, spectacol care va avea loc pe Aleea pietonală, în faţa Bibliotecii Municipale „Eugen Lovinescu” şi a Muzeului Fălticenilor „Vasile Ciurea”. Va concerta Cvartetul Passione, soliştii Maria Gheorghiu şi Radu Graţianu iar printre numele mari se va regăsi și actorul Constantin Bebe Cotimanis.

Coman: ”După reabilitare, clădirea în care funcţionează Biblioteca Municipală şi Muzeul Fălticenilor ”Vasile Ciurea” va deveni o carte de vizită pentru municipiul Fălticeniului”

Primarul Coman a ținut să precizeze că investiția a fost realizată prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală valoarea ei ridicându-se la 3,2 milioane de lei, din care 2,6 milioane de lei de la bugetul de stat iar restul de la bugetul local. Tot de la bugetul local au fost alocaţi bani pentru dotări moderne, mobilier nou, tehnică de calcul, sistem de proiecţie video. Demersurile pentru realizarea acestui proiect au început în anul 2016 iar lucrările în vara anului trecut. Clădirea dispune la etaj de o sală de lectură cu facilităţi multimedia iar la subsol de o cafenea literară. ”După o perioadă de aşteptare, demersurile noastre începute în anul 2016 fac astăzi posibilă finalizarea lucrărilor de restaurare a clădirii în care a funcţionat primul Muzeu regional al judeţului Suceava şi ulterior Biblioteca Municipală ”Eugen Lovinescu” din Fălticeni. Lucrările au fost realizat în timp util, astfel încât, pe 25 iunie 2021, putem să redeschidem clădirea achiziţionată de Societatea ”Muzeul din Folticeni” şi în care a funcţionat, din anul 1930, ”Muzeul Fălticenilor”. După reabilitare, clădirea în care funcţionează Biblioteca Municipală şi Muzeul Fălticenilor ”Vasile Ciurea” va deveni o carte de vizită pentru municipiul Fălticeniului”, a declarat primarul de Fălticeni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava