MOPAN Suceava

Consiliul Județean prin Centrul Cultural Bucovina va oferi cetățenilor municipiului Suceava programe cultural-artistice în fiecare zi. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele CJ, Niculai Barbă.

”Avem un proiect prin care în municipiul Suceava să derulăm zilnic programe cultural-artistice pentru public. Programul este susținut de Centrul Cultural „Bucovina”. Pe perioada desfășurării „Zilelor Ciprian Porumbescu” din acest an am constatat un interes deosebit din partea publicului de a asista la momente artistice organizate în spații libere din municipiul Suceava. Pornind de la acest lucru, dorim astfel să răspundem și la întrebarea pe care și-o pun mulți, „ce pot face astăzi în Suceava?”. Astfel, începând de luni, 7 iunie, în municipiul Suceava suntem deja pregătiți pentru a fi organizate zilnic, între orele 17:00 și 19:00, diverse momente cultural-artistice. Pentru început acestea vor avea loc în parcul central al Sucevei și pe esplanada Casei de Cultură, urmând ca evenimentele să fie organizate și la Cetatea de Scaun, Muzeul Satului Bucovinean, Muzeul de Istorie și Hanul Domnesc. În acest sens vom transmite luni, la prima oră, o adresă Primăriei Suceava pentru a informa și a obține sprijin în derularea acestor programe. De asemenea, vom comunica și cu Direcția de Sănătate Publică Suceava pentru a vedea ce restricții trebuie să respectăm în ceea ce privește participarea publicului. Evenimentele vor consta în momente de interpretare la diferite instrumente, muzică clasică sau muzică populată. În principal, aceste momente vor fi susținute de Centrul Cultural „Bucovina” . De asemenea, pentru cei mici, intenționăm să organizăm și spectacole de teatru de păpuși, inițial în foișorul din parcul central, iar apoi în celelalte locații, după un program pe care îl vom finaliza în cursul zilei de luni, 7 iunie. Spectacolele de teatru de păpuși ar urma să aibă loc în zilele de sâmbătă și duminică, în jurul prânzului”, a explicat Barbă.

El a arătat că a avut deja discuții cu personalități din lumea culturală a Sucevei pentru a sprijini acest amplu program. ”Săptămâna viitoare voi iniția și alte discuții pentru îmbunătățirea programului. Centrul Cultural „Bucovina” ar putea asigura întregul program, dar lansez o provocare în acest sens Universității „Ștefan cel Mare”, Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” , Teatrului „Matei Vișniec” și tuturor celor care vor, să participe la proiect, să ne fie alături, cu idei sau cu prezentarea unui act artistic în spațiile menționate. Ne gândim ca în scurt timp astfel de evenimente să aibă loc în toate cartierele municipiului Suceava”, a mai spus Niculai Barbă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava