MOPAN Suceava

Cea de-a treia ediție a programului Bursele ANIS 2020 debutează la 1 septembrie, cadrele didactice din toată țara având la dispoziție două săptămâni pentru a-și depune proiectele, cele mai bune beneficiind de o sponsorizare în valoare de 5000 de euro, oferită de companii pentru desfășurarea activităților didactice în domeniul IT.

Programul Bursele ANIS a fost lansat în anul 2018 la inițiativa ANIS pentru a stimula eforturile cadrelor didactice – lectori și asistenți universitari – în introducerea în curricula universitară a celor mai noi tehnologii din industrie și unor tehnici de predare inovative. Programul se derulează la nivel național, cadrele didactice calificate beneficiind de o sponsorizare a activității didactice în valoare de 5.000 euro.

În cadrul primelor două ediții Bursele ANIS s-au calificat 22 de proiecte depuse de cadre didactice din 17 facultăți din România. Valoarea totală a burselor acordate se ridică la 110.000 de euro.

Pentru a fi eligibili, candidații trebuie să dețină titlul de doctor și gradul didactic de lector universitar, iar vârsta nu trebuie să depășească 40 de ani. Cursurile propuse de aceștia trebuie să se încadreze în domeniile: Big Data, Cybersecurity, Inteligență Artificială (AI), Machine Learning (ML), Fintech, HealthTech și Tech for All (introducerea cursurilor de tehnologie în facultățile non-IT).

În program se pot înscrie și asistenții universitari, care pot propune soluții  pentru actualizarea laboratorului, cu acordul cadrului didactic titular, urmând ca sponsorizarea să se împartă în funcție de elementele inovatoare introduse de fiecare parte (min. 50% pentru asistenții universitari). Detaliile complete de eligibilitate se găsesc la anis.ro/programe.

Candidații vor trece printr-un proces de evaluare preliminară, în baza aplicației scrise și a unui clip video în care vor prezenta elementele inovatoare ale cursului sau laboratorului. Ulterior, finaliștii vor susține un interviu cu membrii comitetului de evaluare. Data limită pentru înscrierea proiectelor este 15 septembrie 2020, iar regulamentul programului și criteriile de evaluare pot fi consultate la anis.ro/programe.

Comitetul de evaluare este format din: Prof. Dr. Lenuța Alboaie – Universitatea Al. Ioan Cuza din Iași, Dr. Răzvan Bologa – Academia de Studii Economice, Radu Constantinescu – Qualitance, Cătălina Dodu – Atos, Conf. Dr. Marc Francu – Universitatea de Vest, Dr. Radu Gramatovici, Universitatea din București, Daniel Ilinca – Softbinator Technologies, Vasile Manta – Universitatea Tehnică Gh. Asachi din Iași, Ion Moldoveanu – Deutsche Bank Global Technology, Dr. Simona Motonga – Universitatea Babeș Bolyai din Cluj-Napoca, Prof. Dr. Răzvan Rughiniș – Universitatea Politehnica din București, Dr. Honoriu Vălean – Universitatea Tehnică Cluj, Prof. Dr. Radu Vasiu – Universitatea Politehnica din Timișoara.

La primele 2 ediții au fost selectate cadre didactice din cadrul unora dintre cele mai mari centre universitare din România: universitățile „Politehnica” din București și Timișoara, ASE, UNATC din București, Universitatea de Vest din Timișoara, universitățile “Al. I. Cuza” și „Gheorghe Asachi” din Iaşi, “Transilvania” din Brașov, „Tehnică” și „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și Universitatea din București.

Sponsorii ediției Bursele ANIS 2020 sunt: Adobe, Atos, Deutsche Bank, eMAG, Endava, Enea, Huawei, Microsoft, Qualitance, Softbinator Technologies.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava