La sfârșitul săptămânii trecute, Federația Română de Rugby a stabilit programul meciurilor și datele de disputare în Divizia Națională, al doilea eșalon din România unde județul nostru are două reprezentante, Clubul Sportiv Municipal Suceava și Rugby Club Gura Humorului. Dacă în această vară federația intenționa să organizeze acest campionat cu două grupe în funcție de așezarea geografică, plus ply-off și play-out, între timp s-a stabilit o singură serie cu meciuri tur retur, la finalul cărora să se stabilească echipa campioană și clasamentul final.
Ca și anul trecut, ambele echipe din județul Suceava au solicitat federației ca meciurile din deplasare să le joace duminică, deoarece mulți dintre jucători lucrează și nu pot să plece de vineri. În această perioadă de pregătire, echipa CSM Suceava se antrenează la stadionul Unirea, unde a făcut și mai multe meciuri test cu foștii jucători ai Sucevei din Asociația Prietenii Rugby-ului din Bucovina.
„Acest sistem de campionat cu tur și retur și o singură serie este cea mai bună variantă, mai ales că fiecare are șansa lui. Prima variantă nu era una care să ne convină, nici din punct al valorii, deoarece aveam în serie trei finaliste, dar nici din punct de vedere geografic, deoarece RC Gura Humorului era în cealaltă serie, cea de vest, fapt pentru care am făcut o adresă la FRR. La fel ca în anii trecuți, am solicitat federației să jucăm duminica meciurile din deplasare, pentru că suntem amatori, iar jucătorii nu pot pleca de vineri de la serviciu. Pregătirea decurge destul de bine, iar în această perioadă am făcut mai multe jocuri cu echipa de old-boys a Sucevei, cu care avem programat un nouă întâlnire, săptămâna viitoare. Sper să ni se alăture un alt jucător talentat, de perspectivă, Marius Cora, ce a terminat junioratul la LPS Suceava cu antrenorul Dumitru Livadariu”, a explicat antrenorul sucevenilor, Marius Colțuneac.
Cealaltă reprezentantă a județului Suceava în Divizia Națională de Seniori, Rugby Club Gura Humorului va începe sezonul cu două deplasări lungi, la RC Grivița București și la CSU Arad.
„Este bine că-n acest sistem competițional vom avea mai multe meciuri și vom juca cu fiecare, fără play-off și play-out. Din câte știu, față de anul trecut, echipa din Sibiu nu s-a mai înscris, dar nici cea din Albă Iulia, care a avut intenția să evolueze în DNS și fiind numărul de echipe mai mic s-a recurs la acest sistem, unul foarte bun pentru nivelul nostru. Weekendu-ul viitor ne vom reuni tot lotul, inclusiv jucătorii de la Iași, iar până la începerea campionatului vom face cel puțin un meci cu juniorii sub 18 ani de la CSȘ Gura Humorului, dar și cu o echipă de seniori, CSM Suceava sau alta”, a explicat antrenorul humorean, Andrei Varvaroi.

Programul Diviziei Naționale de Seniori sezonul 2019-2020 pentru cele două echipe din județ

Tur
Etapa 1 – 29 septembrie 2019
RC Grivița – RC Gura Humorului
RC Bârlad – CSM Suceava
Etapa 2 – 5 octombrie 2019
CSM Suceava – RC Grivița
6 octombrie 2019
CSU Arad – RC Gura Humorului
Etapa 3 – 12 octombrie 2019
RC Gura Humorului – CSM Suceava
Etapa 4 – 20 octombrie 2019
CSM Galați – RC Gura Humorului
CSU Arad – CSM Suceava
Etapa 5 – 26 octombrie 2019
RC Gura Humorului – CS Năvodari
CSM Suceava – CSM Galați
Etapa 6 – 02 noiembrie 2019
RC Gura Humorului – RC Bârlad
CSM Suceava – Știința Petroșani
Etapa 7 – 10 noiembrie 2019
Știința Petroșani – RC Gura Humorului
CS Năvodari – CSM Suceava

Retur
Etapa 8 – 04 aprilie 2020
RC Gura Humorului – RC Grivița
CSM Suceava – RC Bârlad
Etapa 9 – 11 aprilie 2020
RC Gura Humorului – CSU Arad
12 aprilie 2020
RC Grivița – CSM Suceava
Etapa 10 – 26 aprilie 2020
CSM Suceava – RC Gura Humorului
Etapa 11 – 02 mai 2020
RC Gura Humorului – CSM Galați
CSM Suceava – CSU Arad
Etapa 12 – 10 mai 2020
CS Năvodari – RC Gura Humorului
CSM Galați – CSM Suceava
Etapa 13 – 17 mai 2020
RC Bârlad – RC Gura Humorului
Știința Petroșani – CSM Suceava
Etapa 14 – 23 mai 2020
RC Gura Humorului – Știința Petroșani
CSM Suceava – CS Năvodari

Programul echipelor sucevene în Divizia Națională de Rugby, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Sport
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava