Concert pascal
MOPAN Suceava

Programul educațional ”Ajungem MARI” a prelungit până pe 1 februarie înscrierile la voluntariat în centre de plasament. Nevoia de voluntari este foarte mare și ”Ajungem MARI” caută 1.000 de oameni serioși și implicați care să dedice 3 ore pe săptămână copiilor și tineri instituționalizați, din centre de plasament din București și 25 de județe, între care și Suceava.

2.000 de copii din centre de plasament din toată țara așteaptă noi prieteni care să le transmită cunoștințele lor, să îi încurajeze și să-i susțină.

Voluntarii Ajungem MARI merg săptămânal în centre de plasament în echipe de câte doi și pot susține, în funcție de pasiunile și cunoștințele lor, prin metode interactive (știute sau învățate la training):
– ședințe de pregătire școlară (matematică, engleză, română, informatică, cunoștințe generale etc.);
– ateliere creative (muzică, dans, arte plastice, teatru, fotografie etc.) sau de cultură generală, educație pentru sănătate, educație financiară sau educație civică.

Pe lângă cunoștințe, voluntarii le oferă copiilor încurajare, experiențe frumoase, oportunități, îi ajută să își descopere pasiunile și să își dezvolte abilități și valori pentru o viață sănătoasă. Pentru că voluntarii devin modele pentru copii.

Se caută voluntari care au peste 16 ani, serioși și implicați, care să se dedice constant 3 ore pe săptămână, minim 6 luni, cât durează un modul de voluntariat. Nu e nevoie de experiență în lucrul cu copiii – Ajungem Mari crede că fiecare poate să îi ajute pe copii și că fiecare încurajare contează.

Modulul de voluntariat durează 6 luni și începe în luna aprilie. Până atunci au loc înscrierile, training-urile despre nevoile copiilor și despre metodele de lucru cu ei (obligatoriu, o zi de weekend) și repartizarea voluntarilor la centre în funcție de program și disponibilitate.

Mai multe detalii și pașii de înscriere, pe pagina  ajungemmari.ro.

În județul Suceava, aproximativ 40 de copii şi tineri instituţionalizaţi în trei centre de plasament beneficiază de un alt proiect de voluntariat, ”Ajutor la teme”, organizat de 8 ani de zile la inițiativa Nicoletei Tipa de la Biblioteca Bucovinei ”IG Sbiera”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava