Concert pascal
MOPAN Suceava

Consiliul Județean Suceava și Centrul Cultural Bucovina vor organiza și anul acesta o nouă ediție a proiectului „Crăciun în Bucovina”, care se va desfășura în perioada 16 decembrie 2018 – 15 ianuarie 2019. Manifestările de anul acesta vor începe duminică, 16 decembrie, cu un spectacol de colinde susținut de Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”. Spectacolul va avea loc între orele 16:00 și 18:30, pe esplanada Casei de Cultură din Suceava.

Tot în cadrul proiectului, zilnic, începând de pe 17 decembrie și până pe 23 decembrie, între orele 16:00 și 18:30, pe scena de pe esplanada Casei de Cultură Suceava vor avea loc spectacole de colinde, susținute de formații ale minorităților naționale sau elevi ai Școlii de Arte „Ion Irimescu”, formații de amatori.

În a doua zi de Crăciun, pe 26 decembrie, sunt programate trei spectacolele de obiceiuri de Anul Nou, „Pe la noi de sărbători”, care vor începe la ora 12:00 în comuna Putna, la ora 14:00 în Sucevița și la ora 15:30 în comuna Mănăstirea Humorului.

Ediția de anul acesta a Festivalului Internațional „Obiceiuri de Iarnă” din municipiul Suceava va avea loc pe 27 decembrie . Parada obiceiurilor de iarnă din centrul Sucevei va începe la ora 11:00, după care, de la ora 12:00, pe esplanada Casei de Cultură va începe un spectacol susținut de formații din județul Suceava, regiunea Cernăuți, Ucraina și din Republica Moldova.

Tot în cadrul proiectului „Crăciun în Bucovina”, pe 29 decembrie a.c., între orele 11:00 și 19:00, la Vatra Dornei și Broșteni vor avea loc două festivaluri de datini și obiceiuri, „Porniți plugul, feți frumoși!”, respectiv „Porniți plugul, gospodari!”.

Proiectul „Crăciun în Bucovina” se va încheia la Drăgușeni, acolo unde în perioada 13-15 ianuarie 2019 va avea loc a șasea ediție a „Festivalului obiceiurilor de iarnă pe stil vechi”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava