MOPAN Suceava

Clubul Rotary Suceava-Bucovina  împreună cu Fundaţia Română a Inimii și Forumul Național de Prevenție, lanseaza programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil, ce îşi propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare.

“La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării  modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune Prof. Dr. Dan Gaiţă- Preşedintele Fundaţiei Române a Inimii.

Traseul din municipiul Suceava porneste din Parcul Central (zona steagurilor, linga BCR) si se va desfasura pe o distanta de 3 km.

Dr. Mihai Creteanu, cunoscut medic cardiolog, membru al Fundatiei Romane a Inimii si al Clubului Rotary Suceava Bucovina a precizat ca lansarea proiectului va avea loc Duminică 28 septembrie 2014, ora 10:00 prin organizarea unui cros, la care sunt invitați sa participe toții locutorii orasului Suceava. Pentru primii 100 de participanti inscrisi in cursa, Clubul Rotary Suceava-Bucovina a pregatit tricouri cadou, iar cistigatorii vor fi premiati.

„PROMENADA INIMILOR este un proiect amplu al Clubul Rotary, care se desfasoara in peste 30 de orase din intreaga tara si din Republica Modova. Anul acesta am decis sa sustinem si noi programul, stimulind astfel accesul la miscare al sucevenilor. Este, de asemenea, un proiect care sustine orientarea Clubului spre comunitate. Invitam sucevenii sa participe in numar cit mai mare si le multumim pe aceasta cale ca sustin proiectele noastre” declara Mihai MAXIM, Presedinte Club Rotary Suceava-Bucovina.

In Suceava, proiectul PROMENADA INIMILOR este organizat cu sprijinul Rotaract Suceava, Interact Suceava, Primaria Suceava si Clubul Sportiv Municipal Suceava.

Program inţiat de Fundaţia Irlandeză a Inimii şi implementat deja în peste 10 ţări europene, “Promenada Inimilor” a avut un succes răsunător şi printre români, în 2013 mii de persoane din 25 de orașe, participând la prima ediţie a evenimentului.

Fundaţia Română a Inimii a fost înfiinţată de către cei peste 1.000 de medici cardiologi din România, membri ai Societăţii Române de Cardiologie, pentru implementarea strategiei naţionale în domeniul prevenţiei bolilor cardiovasculare şi pentru susţinerea campaniilor de sănătate a populaţiei din România. Mai multe informaţii găsiţi la www.romanianheart.ro.

Forumul Național de Prevenție este alianța medicală (reprezentanți ai societăților, fundațiilor și asociațiilor), susținută de structurile guvernamentale (Ministerul Sănătății și Ministerul Educației în special), ce luptă împotriva bolilor cronice netransmisibile – adică aproximativ 80% din patologia medicală a românilor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava