Concert pascal
MOPAN Suceava

Şcoala Gimnazială „Ion Irimescu” şi Şcoala Gimnazială „Ioan Ciurea”, Fălticeni în parteneriat cu Muzeul de Artǎ „Ion Irimescu” şi Primǎria Municipiului Fǎlticeni vor desfǎşura în perioada 18-22 aprilie 2016, în intervalul orar 9.00-12.00,  o serie de activitǎţi interactive toate aflate sub egida 

                    Programului -Şcoala Altfel 2016: ”Să știi mai multe, să fii mai bun!”

În data de 18 aprilie 2016 la Şcoala “Ion Irimescu”, Fălticeni, între orele 9-12.00, s-au desfăşurat două activităţi de pictură pe pastă ceramică, cu ajutorul culorilor acrilice, la care au participat: elevii Clasei a-II-a SBS-„Fluturaşii”, îndrumaţi de prof. Înv. primar Carmen Suliman şi prof. Înv. primar Silvia Moroşan,  precum şi elevii din clasa a-IV-a SBS coordonaţi de Înv. Iuliana Săvoaia şi Înv. Lucica  Pavel.

La Sala “Pictor Aurel Băeşu”, pe data de 19 aprilie 2016, în intervalul orar 9.00-11.00, a avut loc un Atelier de desen după Grafica Maestrului Irimescu, realizat de elevii clasei a III-a SBS, coordonaţi de Înv. Elvira Hodl şi prof. Înv. primar Cătălina Purdilă,  precum şi Clasa a II-a A, îndrumatǎ de Prof. înv. primar Irina Ceparu, de la Şcoala “Ion Irimescu. Activitatea s-a încheiat cu o vizită la Muzeul de Artă.

Seria activităţilor educativ-recreative va continua pe data de 20 aprilie 2016 cu cea de-a treia ediție a Proiectului“Ucenici în atelierul Maestrului  Ion Irimescu”, care se va desfăşura  tot în Sala“Pictor Aurel Băeşu”, începând cu orele 8.00 a.m.

Acest Proiect reprezintă rezultatul colaborării dintre Şcoala Gimnazială  „Ioan Ciurea” şi Muzeul de Artă„Ion Irimescu” Fălticeni. În anul școlar anterior, proiectul a primit diplomă de laureat la nivel județean și a participat la etapa națională a competiției O activitate de succes în săptămâna „Şcoala altfel”. Coordonatorii proiectului din partea Şcolii „Ioan Ciurea” sunt: prof. Zaharia Aurora, prof. Dan Ermolania și prof. Marius-Claudiu Pintilii, iar din partea Muzeului „Ion Irimescu”: documentarist Teodora Morosanu, secondată, la nevoie de înv. pensionar (colaborator) Maria Moroşanu. În cadrul acestui proiect, elevii din trei clase gimnaziale vor desfăşura activităţi de: modelaj în lut şi plastelină, încondeiere de ouă, grafică şi colaje inspirate din opera Maestrului Irimescu.

În ziua de 21 aprilie 2016, între orele 9.00-12.00, Programul Şcoala Altfel are prevăzut în agendă un Atelier de Colaje după grafica Maestrului, activitate pe care o vor realiza elevii clasei I SBS, coordonaţi de Înv. Olimpia Buduşanu şi prof.Iuliana Ivanov.

Programul Scoala Altfel se va încheia pe data de 22 aprilie 2016, cu un Atelier de pictură pe figurine din pastă ceramică cu tematică pascală la care iau parte elevii clasei a II-a SBS, îndrumaţi de profesorii Înv. primar Ciocoiu Maria şi Alice Catrina.

La realizarea atelierelor de grafică s-a folosit ca sursă de inspiraţie Albumele de artă din Fondul Ghe. A.M. Ciobanu aflate în Muzeul de Artă “Ion Irimescu”.

BIBLIOGRAFIE:

– Mircea Deac: IRIMESCU. Iaşi , Junimea, 1983

– Alexandru Cebuc: Irimescu. Bucureşti, ARC 2000,1995

– Eugen Şchileru: Ion Irimescu. Bucureşti, 1969

-: ION IRIMESCU- sculptură şi grafică(expoziţie retrospectivă), noiembrie-decembrie’, Bucureşti, Oficiul pentru organizarea expoziƫiilor, noie-dec. 1973

-: Irimescu- 12 desene, Bucureşti, 1981

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava