MOPAN Suceava

Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale a organizat, sub egida Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, joi, 28 februarie 2019, la București, cea de-a treia Conferință ministerială cu statele din Parteneriatul Estic (PaE).

Miniștrii responsabili cu economia digitală din Uniunea Europeană și omologii acestora din Republica Armenia, Republica Azerbaidjan, Republica Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina au discutat despre progresul cooperării digitale în cadrul Parteneriatului Estic.

Reuniunea a fost prezidată de către Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, alături de vicepreședintele Comisiei Europene, responsabil pentru Piața Unică Digitală, Andrus Ansip.

La reuniune au participat, de asemenea, reprezentanți ai instituțiilor financiare internaționale, ai autorităților de reglementare pentru comunicații electronice, rețele de date de cercetare și educație, consorțiul de proiecte EU4Digital, precum și reprezentanți ai sectorului privat și ai societății civile.

”Inițiative precum Parteneriatul Estic pot transforma Europa într-un centru de dezvoltare inteligentă, durabilă și favorabilă incluziunii. Integrarea digitală oferă un mare potențial pentru creșterea comerțului și cooperarea economică. Astfel, 75 de milioane de consumatori din cele șase țări partenere se pot bucura de potențialul pieței unice digitale, care generează creștere economică, locuri de muncă și îmbunătățirea vieții cetățenilor”, a declarat Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale.
În cadrul celei de-a treia reuniuni, participanții au convenit asupra unei declarații ministeriale care subliniază unele dintre cele mai importante elemente cu impact asupra sporirii cooperării digitale, cum ar fi armonizarea alocării spectrului, tariful de roaming și punerea în aplicare a strategiilor naționale pentru bandă largă.

Cu ocazia reuniunii, MCSI a organizat, în parteneriat cu Romfilatelia, o expoziție cu panouri filatelice reprezentative românești, expuse în fața Sălii Constantin Stere din Palatul Parlamentului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Guvern
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava