Concert pascal
MOPAN Suceava

Administrația județeană va fi parteneră în cadrul unui proiect destinat diasporei sucevene. Proiectul intitulat Tabără de vară- Vatra de Dor” va fi implementat  de Universitatea ”Ștefan cel Mare” în cadrul Programului de finanțare destinat proiectelor care promovează limba și identitatea română, precum și pentru sprijinirea mediului asociativ, derulat de Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Proiectul urmează să fie pus în practică în perioada 19-26 august 2017 în municipiul Vatra Dornei și municipiul Suceava, cu participarea a 30 de copii ai sucevenilor plecați în diaspora, reprezentanți ai comunităților din diaspora și aunui număr de 20 de tineri (studenți și absolvenți) ai Faculății de Știinte ale Educației de la Universitatea ”Ștefan cel Mare” care vor organiza activitățile educaționale. Programul va avea în componență activități educaționale interactive, sportive, artistice, lingvistice, de cunoaștere a istoriei și culturii, vizite culturale și întâlniri oficiale.

”Ideea proiectului a apărut ca urmare a desfășurării acțiunii „Copiii românilor din diaspora”, organizată de Consiliul Județean în cadrul evenimentului Luna Diasporei în luna august 2016, Ia care au participat persoane fizice și juridice din județ, din afara Județului, cât și din străinătate. În acest context, s-a discutat pe Iarg, despre problematica copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în afara granițelor, despre măsurile pe care instituțiile statului, cu atribuții în domeniu, trebuie să le aibă în vedere atunci când copiii rămân în țară fără părinții lor  dar și despre riscul pe care îl prezintă despărțirea  de limba și cultura română  a copiilor care sunt plecați în străinătate împreună cu părinții care au ales să muncească în alte țări. .Proiectul ,,Tabără de vară- Vatra de Dor” este destinat reprezentanților diasporei bucovinene și are misiunea de a sensibiliza tinerii plecați în străinătate cu privire la identitatea lor culturală și  de a menține sentimental românesc al ființei, unitatea de neam și de limbă”, a declarat președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur.

Valoarea totală a proiectului este de 135.000 de lei Consiliul Județean urmând să contribuie cu 13.500 de lei adică 10% din total. Data limită de depunere a proiectului este 1 decembrie 2016.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava