MOPAN Suceava

Accesul vehiculelor cu tracţiune animală pe spaţiile care fac parte din domeniul public al municipiului Suceava va fi interzis. Aşa spune un proiect de hotărâre de consiliu local iniţat de cei doi viceprimari liberali ai Sucevei, Lucian Harşovschi respectiv Ovidiu Doroftei, proiect care va fi supus dezbaterii deliberativului. Proiectul prevede însă şi excepţii de la regulă. Accesul, circulaţia şi staţionarea vehiculelor cu tracţiune animală pe domeniul public va fi permis doar în cazul în care acestea participă la diverse manifestări artistice, culturale sau sportive avizate conform normelor legale în vigoare. Proiectul de hotărâre de consiliu local iniţiat de cei doi viceprimari PNL prevede sancţiuni contravenţioanale cuprinse între 500 şi 1.500 de lei care vor fi aplicate de către Poliţia Locală conducătorilor sau proprietarilor atelajelor. Contravenientul poate achita jumătate din amenda minimă pe loc sau în termen de 48 de ore de la data comunicării procesului verbal. Proiectul prevede şi  sancţiunea complementară de imobilizare a căruţelor fără cal până când proprietarii sau conducătorii atelajul fac dovada plăţii amenzii.

„Dacă vom avea situaţii, la nervi a unora, în care să lase şi calul, acesta va fi transportat la adăpostul de câini unde avem şi personal medical”, a declarat viceprimarul Lucian Harşovschi. El a ţinut să precizeze că iniţiativa sa şi a colegului său vine ca urmare a reclamaţiilor făcute de cetăţeni cu privire la circulaţia căruţelor în municipiul Suceava, la blocajele pe care le creează în trafic sau la mizeria şi mirosurile pe care le lasă cei care cară gunoaie de la buncăre. „Deşi legislaţia rutieră interzice circulaţia vehiculelor cu tracţiune animală prin municipii, amenzile puse de către Poliţia Rutieră s-au dovedit a fi insuficiente pentru a combate eficient fenomenul, deoarece amenzile nu sunt de regulă plătite. De aceea urmând exemplul altor municipii considerăm necesară aplicarea unei sancţiuni pentru accesul căruţelor pe spaţiile din domeniul public al municipiului Suceava fără a reglementa circulaţia pe drumurile publice care este deja reglementată de alte acte normative. Ţin să menţionez că autorii morali ai acestei hotărâri sunt de fapt cetăţenii municipiului Suceava care ne-au semnalat în repetate rânduri problemele cauzate de existenţa căruţelor în municipiul Suceava, iar noi semnatarii îndeplinim doar o formalitate”, a mai spus Harşovschi.

Proiect privind interzicerea căruţelor pe domeniul public al municipiului Suceava iniţiat de Harşovschi şi Doroftei, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava