Muzeul Bucovinei

În comuna suceveană Fundu Moldovei au fost realizate sau se află în implementare investiţii în valoare de aproape 200.000 de euro realizate prin intermediul a cinci proiecte promovate prin Grupul de Acţiune Locală „Bucovina de Munte”. Potrivit spuselor preşedintelui GAL „Bucovina de Munte”, Ioan – Bogdan Codreanu, cele cinci proiecte vizează invetiţii la căminul cultural din satul Botuş, amenajarea unui teren de sport, dotarea a două cămine cultural şi a unei şcoli gimnaziale, precum şi pentru promovarea turistică.
Ioan Bogdan Codreanu a arătat printr-un proiect care a fost finalizat, cu o valoare de 98.553 de euro, a fost modernizat un teren de sport modern la şcoala din Fundu Moldovei, prin amenajarea cu gazon artificial a terenului de fotbal şi a terenului de tenis, handbal şi baschet, şi prin montarea de tribune pentru spectatori şi a unei instalaţii de nocturnă prevăzută cu panouri fotovoltaice. UN alt proiect finalizat, cu o valoare de 46.875 de euro, a fost finanţat pentru reabilitarea şi modernizarea căminului cultural din satul Botuş, la care s-au realizat mai multe investiţii, printre care înlocuirea acoperişului şi a tâmplăriei exterioare, reabilitarea termică a clădirii, precum şi amenajarea unei săli multifuncţionale cu birouri, precum şi reparaţii interioare.
Ioan Bogdan Codreanu a mai spus că tot prin GAL „Bucovina de Munte” s-a finanţat şi un proiect cu o valoare de 30.920 de euro, aflat încă în implementare, prin intermediul căruia la căminul cultural „Colacu” din Fudu Moldovei vor fi asigurate dotările necesare pentru o cât mai bună funcţionare, de la instalaţie de sonorizare, microfoane, videoproiector, şi până la mobilierul pentru birouri. Codreanu a arătat că tot un alt proiect aflat în implementare, cu valoarea de 16.959 de euro, prevede dotarea Şcolii Gimnaziale „Dimitrie Gusti” din Fundu Moldovei cu tabel interactive, laptopuri, videoproiector, rafturi pentru bibliotecă, mingi pentru diverse sporturi, echipamente sportive, aparate de gimnastică etc.
Preşedintele GAL „Bucovina de Munte” a mai arătat că Fundu Moldovei a primit şi o finanţare de 10.000 de euro pentru promovarea obiectivelor turistice din comună, prin realizarea mai multor materiale informative pentru turişti. De asemenea, el a mai arătat că printr-un alt proiect cu o valoare de 30.363 de euro, care se află în contractare vor fi asigurate dotările necesare la căminul cultural din satul Botuş, care a fost modernizat tot printr-un proiect european.

Proiecte de aproape 200.000 de euro în comuna Fundu Moldovei prin proiecte promovate prin GAL Bucovina de Munte, 6.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.5/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava