Concert pascal
MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a trecut astăzi în revistă proiectele de investiții pentru Spitalul Județean Suceava care totalizează sute de milioane de euro. El a început cu proiectul de reabilitare termică. ”Clădirile de aici, Spitalul Nou mai exact, mai puțin ambulatoriul și blocurile operatorii noi, toate celelalte sunt prinse pe un program de 13 milioane de lei. Deci o investiție mare pentru reabilitare termică și schimbarea geamurilor și tot ce înseamnă partea de dotări”, a explicat Flutur. El a continuat apoi cu investițiile la secția ATI. ”Este vorba de o reorganizare la compartimente importante. O să se mute secția de sterilizare și crește suprafața ATI. Este foarte important mai ales că parte din ea este pregătită și pentru Covid, a funcționat. Iar aici la partea de Covid avem prinsă o investiție de dotare cu un sistem de ventilatoare pentru evitarea acumulării de oxigen la etajul 3 pentru a preveni incendiile care din păcate au apărut în secțiile de Covid în ultima perioadă”, a spus președintele CJ Suceava. 

Reabilitarea termică a Spitalului Județean

Flutur a vorbit de extinderea UPU. ”Extindem UPU prin acea cameră politraumă, suprapusă cu UPU actual. Să va construi un nou spațiu pentru sala politraumă”, a continuat șeful administrației județene. O altă investiție se referă la reabilitarea Spitalului de psihiatrie de la Burdujeni.

”Oxigen la toate paturile de spital și nu cu tuburi de oxigen ci cu acele sisteme care să pună în siguranță transportul și siguranța oxigenului”

”Fluidele medicale, o investiție de aproape 13 milioane de lei este la fel de importantă. În Spitalul Județean noi avem doar 25% din paturi cu acces la oxigen. Și vrem să facem 100% accesul la oxigen la toate paturile de spital de aici de la Suceava ceea ce e foarte important și nu cu tuburi de oxigen, ci cu acele sisteme care să pună în siguranță transportul și siguranța oxigenului. Apoi avem un proiect pentru reducerea infecțiilor nosocomiale, o investiție de 4 milioane de euro. E vorba de saloane cu presiune inversă și tot ce înseamnă dotări. Neonatologia – aici e vorba de un ATI pentru nou născuți. O investiție de 1,2 milioane de euro”, a explicat Flutur.

El a anunțat că va depune pe PNRR un proiect pentru cabinetele de planificare familială cu dotările aferente. ”În ambulatoriu putem prin PNRR și am pregătit proiecte pentru dotări, o stație de sterilizare nouă, un ghișeu electronic de programare la ambulatoriu. Robotică la secția de recuperare. Și cele trei cabinete pe care le avem în vedere jos cabine, cabinete, pentru relația medic aparținător pentru a lua presiunea de pe spital și a ține legătura cu familia mai eficient”, a mai spus Gheorghe Flutur.

Spital de copii și spital de boli infecțioase

”Este un plan foarte riguros de investiții pentru Spitalul Județean Suceava. Dincolo de marile investiții pentru spitalul de copii, spitalul de boli infecțioase. Cele două sunt la CNI. Sunt într-o fază foarte avansată cu studiile de fezabilitate dar noi căutăm surse de finanțare și pe PNRR și pe un împrumut pe care România îl face acum de la Banca Europeană de Investiții. Un împrumut de 2 milioane de euro pe sănătate. Vom găsi sper fonduri pentru ca la Suceava să fie aceste două investiții mari care depășesc 160 de milioane de euro. Pentru spitalul de oncologie sunt deja depuse oferte pentru licitație. E o chestiune de zile ca să știm cine câștigă licitația. E vorba de pavilionul de 40 de paturi plus ambulatoriul plus au acel pavilion de boli terminale pentru aparținători spații în curtea Spitalului Vechi. E o investiție multianuală de 10 milioane de euro. Ne-am asumat noi Consiliul Județean împreună cu spitalul să finanțăm această investiție. Dacă vom găsi și aici bani să decontăm din fonduri europene ar fi minunat că ia presiunea de pe noi”, a încheiat Gheorghe Flutur.

Proiecte de investiții de sute de milioane de euro pentru Spitalul Județean Suceava trecute în revistă de Flutur. Extindere UPU, ATI pentru nou născuți, robotică la recuperare, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava