Concert pascal
MOPAN Suceava

Ultimele întâlniri pe care delegația județului Suceava condusă de președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, le-a avut marți și miercuri cu autoritățile din Landul Stiria din Austria, s-au axat în special pe tema turismului, de față fiind prezenți și primarii din Gura Humorului-Marius Ursaciuc, Câmpulung Moldovenesc- Mihăiță Negură și Vatra Dornei- Ilie Boncheș. Potrivit șefului administrației județene, în cadrul discuțiilor, partea austriacă a prezentat o serie de materiale privind asocierea în turism, rezultatele obținute de ei pe diferite domenii, precum și o serie de probleme cu care se confruntă, în special cu forța de muncă. Printre proiectele demarate în  Landul Stiria și care ar putea fi dezvoltate cu parteneri din România, din județul Suceava în special, este proiectul „Traseul granițelor”.

Flutur a explicat că în cadrul acestui proiect vor fi stabilite trasee pornind din Austria și până în Bucovina. De precizat că austriecii au început acest proiect inclusiv cu trasee pentru biciclete. De asemenea, un alt proiect se refera la  rețeaua cetăților și castelelor, care ar putea fi făcut în parteneriat cu județul Suceava, în cadrul căruia ar putea fi promovată Cetatea de Scaun a Sucevei.

Flutur: ”As vrea sa evidențiez și implicarea comunității de români din această zonă, și în special a sucevenilor”

”Tot în cadrul discuțiilor au fost prezentate asocierile din domeniul turismului din această zonă a Austriei, mecanismele juridice și financiare de funcționare ale acestora, precum și modul în care administrația se implică, alături de mediul privat în promovarea unor proiecte și pentru atragerea de fonduri. De asemenea, în cadrul întâlnirilor s-a evidențiat faptul că în Landul Stiria se lucrează la o serie de strategii de marketing pentru promovarea produselor specifice fiecărei zone.

O problemă importantă pe care a ridicat-o partea austriacă este cea legată de criza forței de muncă.

Aici am discutat despre preocupările lor pentru pregătirea și specializarea forței de muncă, dar și de elementele și mecanismele prin care să atragă forța de muncă, iar aceasta să rămână în acest domeniu, al turismului. Primarii celor trei stațiuni turistice din județul Suceava participanți la discuții au prezentat asocierea încheiată între Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, care va contribui la dezvoltarea turismului din această zonă a județului.

S-a vorbit despre  posibilitatea realizării unor proiecte integrate, a unor sisteme de informare comune și sisteme de transport care să lege cele trei localități. De asemenea, am discutat și despre posibilitatea implementării unui sistem de bilet unic în cele trei localități, care să includă intrări atât pe pârtiile de schi, cât și la obiectivele turistice, dar și transportul între stațiuni”, a spus Flutur.

”Am avut parte de o primire extrem de caldă, la cel mai înalt nivel, care ne face să credem că această vizită va avea foarte curând și rezultate de excepție”

Odată realizate contactele între primăriile din județ și primării din această zonă a Austriei, dar și cu agenți economici din turism și reprezentanți ai unor asociații de turism,  rămâne ca de acum încolo să aibă loc întâlniri și discuții comune care să contribuie la implementarea de parteneriate și la dezvoltarea cât mai curând a unor proiecte comune concrete. ”As vrea sa evidențiez și implicarea comunității de români din această zonă, și în special a sucevenilor. Pe întreaga perioadă a vizitei în Landul Stiria, delegația suceveană a fost primită de autorități și personalități de cel mai înalt rang. Am avut parte de o primire extrem de caldă, la cel mai înalt nivel, care ne face să credem că această vizită va avea foarte curând și rezultate de excepție”, a mai spus Gheorghe Flutur. Urmează ca în acest an să fie încheiat un parteneriat între județul Suceava și Landul Stiria, pe domenii de activitate.

Proiecte turistice importante între Landul Stiria din Austria și Bucovina, 5.5 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.5/10 (2 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava