Concert pascal
MOPAN Suceava

In ziua de 21.11, ora 18.00, in Auditoriumul Joseph Schmidt, va avea loc proiectia filmului „Undeva in Palilula” de Silviu Purcarete.

Silviu Purcarete este unul dintre cei mai apreciati regizori de teatru din Romania si Europa. Are o experienta de peste 30 de ani si a realizat spectacole memorabile in special la Teatrul National din Craiova sau, recent, la cel din Sibiu.
Din distributia filmului fac parte actori romani de renume precum Razvan Vasilescu, George Mihaita, Ilie Gheorghe, Dimeny Aron, Ofelia Popii sau Ioana Craciunescu.

Protagonistul filmului este Serafim, proaspat absolvent al Scolii de Medicina, care primeste repartitie pe termen scurt la spitalul din Palilula, un orasel fantoma, pierdut in mijlocul campiei valahe. Un sanatoriu-lazaret, spital improbabil, clinica ginecologica intr-un loc unde nu se naste nici un copil. Palilula e un loc unde derizoriul coexista cu lucruri fermecatoare, iar populatia din oras e izolata pentru eternitate in betie, petreceri si orgii. Filmul urmareste periplul doctorului Serafim prin Palilula, pe perioada mai multor ani si anotimpuri.
„Palilula nu e nicaieri, adica e pretutindeni. Este o mica insula din campia valaha, compusa din pulberea unei planete indepartate, unde nu se stie prea bine daca oamenii mint, viseaza sau traiesc cu-adevarat” (Silviu Purcarete).

Biletele pot fi procurate de la Observatorul USV.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava