Muzeul Bucovinei

Biroul Francez din Casa Prieteniei – Suceava invită toți iubitorii de film francez joi, 18 februarie, ora 18:00, la proiecția filmului Un long dimanche de fiançailles (O logodnă foarte lungă), în cadrul proiectului După-amiezi francofone la Suceava.

Bazat pe romanul celebru al lui Sebastien Jaspisot, filmul regizat de Jean-Pierre Jeunet o are în distribuție pe Audrey Tautou, scenariul aparținând lui Jeunet și Guillaume Laurant.

Spre sfârșitul Primului Război Mondial, este pe punctul de a începe cea mai mare luptă a unei tinere franțuzoaice, Mathilde care a fost anunțată că logodnicul ei, Manech, este unul dintre cei cinci soldați răniți care au fost judecați de curtea marțială și scoși în teritoriul dintre tranșeele inamice ale armatelor Franței și Germaniei … și aproape sigur și-au găsit moartea.
Refuzând să accepte pierderea pentru totdeauna a iubitului ei, Mathilde pornește într-o călătorie extraordinară pentru a descoperi ce se întâmplase cu iubitul ei. De fiecare dată ea primește câte o altă variantă dureroasă a modului în care Manech și-a petrecut cele din urmă zile, cele din urmă clipe. Totuși, ea nu se descurajează.

Un long dimanche de fiançailles (2004) a primit 2 nominalizări la Premiile Oscar, o nominalizare pentru Globul de Aur, un premiu şi 4 nominalizări ale Academiei Europene de Film.

Intrarea este liberă.

Programul săptămânal și toate evenimentele organizate de Biroul Francez vor fi anunțate pe pagina de facebook: www.facebook.com/Biroul-Francez-Casa-Prieteniei .

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava