MOPAN Suceava

Cea mai recentă lansare cinematografică românească, „Un pas în urma serafimilor” se va bucura de o proiecție specială și la Vatra Dornei. Astfel, sâmbătă, 7 octombrie, la două săptămâni după lansarea de la nivel național, regizorul și scenaristul Daniel Sandu, împreună cu „serafimii” Ștefan Iancu, Cristian Bota și Ștefan Mihai se vor afla la Casa de Cultură „Platon Pardău” pentru o sesiune de întrebări și răspunsuri, autografe și fotografii, ce va fi organizată imediat după proiecția filmului. Evenimentul este coordonat la nivel local de către Orion FM, radioul din Țara Dornelor fiind, în ultimii ani, „vinovat” și de organizarea unei alte proiecții speciale, în prezența „Ursului de aur”, a filmului „Poziția copilului”.
Revenind la lansarea de sâmbătă de la Dorna, filmul spune povestea lui Gabriel, un adolescent în vârstă de 15 ani, care își dorește să devină preot și intră într-un seminar ortodox. Inițial încearcă să se adapteze mediului, dar în cele din urmă își dă seama că sistemul este complet corupt și abuziv; nu după multă vreme, el și alți trei colegi sunt etichetați de consiliul școlii drept elevi-problemă. Prinși în lupta pentru putere între un preot incoruptibil, dar abuziv și un profesor laic viclean, corupt și fără scupule, studenții învață că minciuna, furtul, trișatul, jocurile de noroc și trădarea sunt aptitudini pe care trebuie să și le însușească la perfecție pentru a rezista în seminar.
Din distribuția filmului fac parte, pe lângă serafimii ce vor fi prezenți și la Dorna (Ștefan Iancu – Gabriel, Ștefan Mihai-Dorneanu, Cristian Bota -Voinea) și Vlad Ivanov (Ivan), Ali Amir (Aid), Alfred Wegeman (Andrei), Nico Becker (Tudor), Ilie Dumitrescu jr. (Olah), Marian Popescu (Pedagogul) și Radu Botar (Muraru)
Producătorii filmului sunt  Ada Solomon și Ioana Drăghici. Biletele pentru proiecția de la Vatra Dornei costă 10 lei și se găsesc la Casa de Cultură, precum și la intrarea în sală, înainte de spectacol!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava