MOPAN Suceava

Muzeul Bucovinei implementează în perioada, martie – septembrie 2016, proiectul cultural Artă și Artefacte, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, Sesiunea de finanțare I/2015 – 2016, Aria Patrimoniu Cultural Material.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea și diversificarea ofertei cultural-educative a Muzeului Bucovinei prin organizarea de ateliere educative pentru copii, în care aceştia vor fi educaţi în spiritul cunoașterii și aprecierii moștenirii artistice și cultural-istorice.

Proiectul are ca obiectiv specific instruirea interactivă a 45 de copii (cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani cu înclinaţii artistice, din mediul urban),în tainele arheologiei, prin asimilarea şi aplicarea de tehnici și metode de lucru utilizate în trecut în crearea anumitor obiecte sau artefacte, precum și reproducerea anumitor obiecte din trecut folosind tehnici contemporane cu artefactul respectiv. Copiii vor avea ocazia de a cunoaște rolul muzeului/colecţiilor în societate, vor fi familiarizați cu activitatea muzeală, patrimoniul cultural arheologic deținut și metodele de restaurare utilizate.

Proiectul Artă și Artefacte vizează diversificarea paletei cultural-educative și deschiderea „lecțiilor de istorie” pentru publicul tânăr, interesat să participe activ la Atelierul de arheologie experimentală Artă şi Artefacte.

În cadrul proiectului, în perioada 27 iunie – 15 iulie 2016, la Muzeul de Istorie, se va desfășura Atelierul de arheologie experimentală Artă şi Artefacte, organizat pe trei module: modul I teoretic Artă şi artefacte în Cultura Cucuteni,  modul II practic Şi eu pot! și modul III Restaurare pentru juniori.

La atelierul de arheologie experimentală pot participa copii cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani cu înclinaţii artistice, din mediul urban, care vor fi repartizaţi în 6 grupe de lucru: 27 iunie – 1 iulie – 2 grupe, 4 – 8 iulie – 2 grupe și 11 – 15 iulie – 2 grupe, 2016.

Înscrierile se realizează în perioada 23 mai – 15 iunie 2016, la sediul Muzeului de Istorie, din str. Ștefan cel Mare, nr. 33, Suceava. Participarea este gratuită.

Pentru mai multe informaţii ne puteţi contacta la tel: 0330/401195, fax: 0230/522979,  e-mail: contact@muzeulbucovinei.ro, persoană de contact: d-ra Loredana Bortă, responsabil PR Comunicare.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administraţiei Fondului Cultural Naţional. AFCN nu este responsabilă de conţinutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanţării.“

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava