Concert pascal
MOPAN Suceava

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat că proiectul de modernizare a 80 de kilometri de drumuri judeţene care fac legătura între judeţele Suceava şi Iaşi este inclus pe o listă de priorităţi de finanţare pentru Regiunea de Nord Est. Nechifor a arătat că acest lucru a fost prezentat în ultima şedinţă de la Piatra Neamţ a Adunării Consiliului pentru Dezvoltare a Regiunii de Nord Est, la care a fost prezent şi ministrul fondurilor europene, Eugen Teodorovici. Cătălin Nechifor a arătat că proiectul va fi realizat în parteneriat cu administraţia judeţeană din Iaşi, în exerciţiul financiar 2014 – 2020. „Avem drumul alternativ pe judeţene de la Iaşi – Suceava şi mai departe în Dărmăneşti. Mai există o variantă care va conecta acest drum cu alt drum alternativ care vine din Botoşani, şi se va lega în Dolhasca. Apoi mai sunt două propuneri importante şi asumate ca atare, una care leagă judeţul Vaslui către graniţa cu judeţul Iaşi, şi un drum care vine pe lângă Vaslui şi traversează judeţele Neamţ şi Bacău. Aceste sunt cele patru proiecte majore pe drumuri judeţene, cu condiţia obligatorie să existe interes inter-judeţean”, a explicat Nechifor. El a adăugat că cele patru proiecte vor intra la finanţare cu prioritate, în anul 2014. Şeful administraţiei judeţene a precizat că după semnarea acordului cu Comisia Europeană, şi elaborarea ghidurilor de finanţare, proiectele ar putea fi depuse până la finalul anului viitor, astfel încât lucrările să demareze la începutul anului 2015.

El a mai afirmat că ministrului Eugen Teodorovici i s-a propus găsirea unor soluţii pentru ca autorităţile care au astfel de proiecte pregătite să poată beneficia de un împrumut garantat de stat, astfel încât să înceapă lucrările mai repede, iar ulterior, sumele să fie decontate din fondurile europene.

Cătălin Nechifor a spus că tot la Piatra Neamţ s-a anunţat că România va beneficia de o sumă de 350 de milioane de euro, finanţări europene asigurate din realocărilor unor fonduri de pe alte axe de dezvoltare. Nechifor explicat că din această sumă, 30 de milioane de euro vor fi folosite pentru investiţii în infrastructura medicală, iar diferenţa va fi folosită pentru proiecte în şcoli şi drumuri judeţene.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava