Concert pascal
MOPAN Suceava

Proiectul finanțat prin programul european Lifelong Learning are ca obiectiv susținerea partenerilor în demersul dezvoltării unor programe de studiu la nivel de licență care să îmbine ingineria cu mediul economic și de afaceri. Se dorește ca până în 2013 astfel de programe de studiu să fie inaugurate la toți partenerii proiectului. Coordonatorul proiectului este dl. Filip de Ball, de la University College din Gent, Belgia, iar la Universitatea din Suceava este dl. profesor Romeo Ionescu, decanul Facultatea de Inginerie Mecanica, Mecatronica si Management.
Programul de studiu interdisciplinar ce se planifică a fi adoptat începând cu anul universitar 2012-2013 și în cadrul Facultății de Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management din cadrul Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava se dorește a fi un program deschis, european care să permită prin sistemul de credite transferabile schimburi de studenți cu alte universități de prestigiu din Europa. Specializarea în cauză va conține discipline și programe analitice comparabile cu ale unor universități de prestigiu din lume, fiind totodată orientată spre conjuctura actuală a pieței europene, cu scopul de a asigura cursanților dezvoltarea unor abilități practice care să le ofere șansa imersiei ca specialiști pe piața forței de muncă din Uniunea Europeană și nu numai.
În perioada 7-9 noiembrie 2012 va avea loc cea de-a 3-a întâlnire a partenerilor din cadrul proiectului întâlnire în cadrul căreia vor lua parte reprezentanți de la toate cele 6 instituții partenere. Pe parcursul celor 3 zile se vor desfășura ședințe de lucru având drept scop punerea la punct a ultimelor detalii privind modul de derularea proiectului. Respectivele întâlniri se vor derula in Corpul B al Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava, partenerul gazdă al evenimentului.
Vineri, 9 noiembrie 2012, în cadrul ultimei ședințe de lucru, participanții vor lua parte la un workshop internațional intitulat European Outlook on Engineering and Management. În cadrul acestei manifestări organizate de către Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management vor fi discutate o serie de aspecte privind nivelul de atractivitate și oportunitate al specializării interdisciplinare Ingineria și Managementul Afacerilor (specializare ce se dorește a fi inițiată), sau Inginerie si Management, experiența dobândită de către participanți în adoptarea unor programe de studii ce îmbină cunoștințe din domeniul ingineresc cu aptitudini specifice mediul economic și de afaceri, precum și o analiză asupra cererii actuale din cadrul pieței forței de muncă europene de specialiști cu astfel de abilități interdisciplinare.
Profesorul Romeo Ionescu este optimist in ce priveste interesul elevilor din licee pentru astfel de specializari, cu amestec de discpline tehnice, economice si un surplus de limbi straine.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava