Concert pascal
MOPAN Suceava

La universitatea suceveană a fost lansat proiectul „Excelenţă în cercetare avansată, leadership în inovare şi brevetare pentru dezvoltarea universităţii şi regiunii – Excalibur”. Obiectivele proiectului sînt dezvoltarea activităţii de inventică în cadrul USV, dezvoltarea resursei umane din regiune în domeniul eco-nanotehnologiei şi materiale avansate, şi dezvoltarea bazei materiale din cadrul USV pentru cercetări în domeniul proiectului. Valoarea proiectului este de 3,1 milioane de lei, durata este de 24 de luni, iar directorul acestuia este prorectorul Mihai Dimian.

Prorectorul a declarat: „Este un proiect care a însemnat o muncă extrem de laborioasă, are peste 1.700 de pagini, statistici, situaţii şi strategii pentru viitor. USV se află alături de numai 13 alte universităţi din România cîştigătoare în această competiţie. Chiar dacă suma de 3 milioane nu este îndeajuns de mare pentru a dezvolta o instituţie, dar este important semnalul şi este important ce putem face cu aceste fonduri”. Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare”, Valentin Popa, a spus la rîndul său:

„Sînt puţine universităţi care au reuşit să cîştige un proiect în acest call. Sîntem mîndri că avem un astfel de proiect care susţine polul nostru de excelenţă în nanotehnologii şi, în general, în electronică aplicată. Este un proiect cu o valoare mai mare de 3 milioane de lei şi se adaugă celorlalte 51 de proiecte aflate în implementare în universitatea noastră, proiecte care au un buget total de peste 41 de milioane de lei”.

În cadrul proiectului, Mircea Oroian se ocupă cu partea de dezvoltare resurse umane, iar Aurelian Rotaru cu dezvoltarea bazei materiale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava