Concert pascal
MOPAN Suceava

Chiar dacă a retrogradat la finele sezonului competiţional 2015-2016 al seriei I a a Ligii a II-a de fotbal, echipa de fotbal a Sucevei are şanse foarte mari să continue şi în sezonul viitor în eşalonul secund, după ce formaţii precum Petrolul Ploieşti, FCM Baia Mare sau ACS Berceni sunt în imposibilitatea de a se înscrie în campionat. Federaţia Română de Fotbal a trimis deja o înştiinţare la clubul sucevean prin care anunţă că în termen de 15 zile va sosi în Bucovina o delegaţie oficială, cu scopul de a omologa stadionul Areni pentru eşalonul al doilea.

La Suceava au început să se pună bazele unui nou proiect, gândit mult mai profesionist, astfel încât o serie de greşeli făcute în trecut să nu se mai repete. Ştiut fiind că Rapid este un nume care nu are prea multe în comun cu tradiţia fotbalistică a judeţului Suceava şi de aceea poate nu a prins suficient de mult printre suceveni, oficialii clubului au decis să schimbe titulatura echipei, o intenţie care fusese pusă pe tapet şi în anii anteriori. După mai multe discuţii şi consultări, s-a decis ca echipa fanion a Sucevei să se numească începând din această vară Foresta Suceava, o denumire cu rezonanţă nu doar pentru istoria fotbalului sucevean, toate demersurile în acest scop fiind deja realizate din punct de vedere legal.

În altă ordine de idei, am aflat că fotbalişti precum atacantul Marius Matei, fost golgeter al echipei sucevene în urmă cu un sezon şi jumătate, mijlocaşul Răzvan Avram, ex-Gaz Metan Mediaş şi FC Braşov, dar şi foarte cunoscuţii pe plan local Cornel Căinari, Constantin Ferariu, Andrei Cerlincă sau Vlad Stănescu şi-au dat deja acordul pentru a evolua pe Areni, însă lista de achiziţii pentru împrospătarea lotului rămâne deschisă. Fotbaliştii enumeraţi mai sus sunt aşteptaţi marţi la sediul clubului pentru a semna contractele de joc cu gruparea Foresta Suceava, urmând ca joi să fie prezenţi la reunirea lotului. O altă problemă care trebuie rezolvată este cea a antrenorului principal. Pe acest palier, se poartă discuţii cu 2-3 tehnicieni posesori ai licenţei UEFA PRO şi se speră ca viitorul şef al băncii tehnice să poată fi anunţat în timp util, astfel încât să poată fi prezent la Suceava încă de la primul antrenament.

De asemenea, oficialii clubului speră ca din noul proiect, la de care sunt invitaţi să adere şi alţi oameni potenţi financiar din judeţul Suceava, să facă parte şi Dorin Goian. Fostului mare internaţional român i s-a propus postul de preşedinte executiv, iar numirea sa în fruntea clubului ar reprezenta un plus enorm la capitolul profesionalism şi imagine, dar şi garanţia că această nouă încercare de revitalizare a fotbalului sucevean poate fi încununată de succes. Ar fi şi timpul să se întâmple aşa, pentru că numeroşii iubitori ai fotbalului suceveni merită o echipă cu care să se identifice, prestatoare de fotbal de calitate.

Proiectul Foresta Suceava prinde contur, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava