MOPAN Suceava

Pârtia de schi de pe Rarău va fi gata numai dacă Parlamentul modifică legislaţia rezervaţiilor naturale. Adjunctul Direcţiei Silvice Suceava, Valerian Solovăstru, a explicat că proiectul pârtiei „nu este realist”, tocmai pentru că este inclus într-o zonă protejată. Adoptarea greşită a acestor norme face ca pe termen lung să fie blocată dezvoltarea nu numai a turismului, ci şi a întregii economii, este de părere directorul Solovăstru.

„Peste tot în lume, în arii protejate, se schiază, există instalaţii pe cablu, există chiar autostrăzi care traversează arii protejate, fără să se isterizeze nimeni şi să-i apuce aşa, o panică. Noi nu putem asfalta un drum, să zicem, până pe platoul Bucegilor ca să ajungă şi un vârstnic acolo, pentru că ne e frică că instalăm grătare. Trebuiesc aduse modificări de substanţă în legislaţie. Nu se va produce nici un prejudiciu asupra ariei protejate. Eu mă îndoiesc că va fi schimbată legislaţia”, a declarat Valerian Solovăstru. El a mai precizat că, pentru pădurea defrişată din masivul Rarău, silvicultorii vor împăduri o suprafaţă de 3 ori mai mare.

Proiectul pârtiei, finanţat de Ministerul Turismului, prevede dotarea cu nocturnă, instalaţie de transport de tip telegondolă şi cu tunuri de zăpadă artificială.

Însă, amenajarea celei mai lungi pârtii de schi din judeţul Suceava, cea din masivul Rarău, este întreruptă din cauza legislaţiei care protejează rezervaţiile naturale. Într-o asemenea zonă de pe versantul nordic este inclusă o porţiune din domeniul schiabil care are o lungime totală de 4 kilometri şi jumătate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava